Διδυμότειχο: Μετά από 47 χρόνια ο Καταδρομέας Δοϊτσίδης “επιστρέφει” και θα ταφεί στην πατρίδα

Διδυμότειχο: Μετά από 47 χρόνια ο Καταδρομέας Δοϊτσίδης “επιστρέφει” και θα ταφεί στην πατρίδαΤην Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα, επιστρέφουν από Κύπρο, στο αεροδρόμιο Τατοΐου τα τιμημένα οστά 7 Ελλήνων Καταδρομέων, που θυσιάστηκαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, ώστε να ταφούν και τιμηθούν όπως τους αξίζει, στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Ανάμεσα τους και του αδικοχαμένου Εβρίτη καταδρομέα Χριστόδουλου Δοϊτσίδη από την Καρωτή,. Διδυμοτείχου, ο οποίος θα ταφεί στη γενέθλια γη που θα σκεπάσει τα τιμημένα οστά του.
Το πρωί της Πέμπτης θα γίνει η μεταφορά των ανευρεθέντων λειψάνων των 7 πεσόντων Καταδρομέων στην Μητρόπολη Λευκωσίας.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο Λευκωσίας.
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι.
Σχης ΠΖ Γιαννακόπουλος Νικόλαος
Σχης ΠΖ Κόκκας Κωνσταντίνος
Εφ. Ανθστης Βελώνας Δημήτριος
Εφ.Ανθστης Θανόπουλος Δημήτριος
Εφ. Ανθστης Καραγκούνης Χαράλαμπος
Εφ.Ανθστης Κουκούλης Θωμάς
Εφ.Ανθστης Χριστόδουλος Δοϊτσίδης


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΟΪΤΣΙΔΗΣ
Ο Καταδρομέας Χριστόδουλος Δοϊτσίδης γεννήθηκε το 1954 στην Καρωτή Διδυμοτείχου του νομού Έβρου και σπούδασε χορό στην Σχολή χορού της Δόρας Στράτου, στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως υδραυλικός.
Διαθέτοντας αξιόλογα αθλητικά προσόντα, υπήρξε αθλητής και ποδοσφαιριστής και πέτυχε να εισαχθεί στην Γυμναστική Ακαδημία.
Κατατάχτηκε στις Καταδρομές στο Μεγάλο Πεύκο.
Συνέχισε την εκπαίδευση του στην Ρεντίνα και ύστερα στην Σούδα Κρήτης.
Συμμετείχε στην επιχείρηση ΝΊΚΗ το 1974.
Είναι η κωδική ονομασία που δόθηκε σε μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος την 21η προς 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο με σκοπό την μεταφορά της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, από την Κρήτη.
Το Α/Φ ΝΊΚΗ 4 εβλήθη από έντονα αντιεροπορικά πυρά ενώ βρισκόταν στο στάδιο προσγείωσης, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά και να συντριβεί 3 χιλιόμετρα πριν το διάδρομο προσγείωσης, στον λόφο Μακεδονίτισσας.
Η αποστολή χαρακτηρίσθηκε από τον διεθνή τύπο ως “αποστολή αυτοκτονίας”.
ήταν μόνον 20 ετών..
Η ιερή γη της Θράκης και της Καρωτής Διδυμοτείχου θα τον αγκαλιάσει με αγάπη για την αιωνία ανάπαυση…
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Διδυμότειχο: Μετά από 47 χρόνια ο Καταδρομέας Δοϊτσίδης “επιστρέφει” και θα ταφεί στην πατρίδα – EVROS NEWS (evros-news.gr)


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά