Φαρμακοποιός στον Έβρο έδινε πλαστές βεβαιώσεις rapid test - Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί οι πελάτες του

 

Φαρμακοποιός στον Έβρο έδινε πλαστές βεβαιώσεις rapid test - Ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί οι πελάτες του


Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον Έβρο η είδηση της σύλληψης ένος φαρμακοποιού από τον δήμο Σουφλίου ο οποίος κατηγορείται ότι μοίραζε πλαστές βεβαιώσεις rapid test σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία η Ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την έρευνα για το συγκεκριμένο φαρμακείο και διαπίστωσε ότι καταχωρούσε το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα, χωρίς ποτέ να υποβάλλει τους πελάτες του στο σχετικό τεστ.

Μάλιστα, η απάτη δεν αφορούσε μόνον απλούς πολίτες αλλά φέρεται να εμπλέκονται και στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και χθες Τετάρτη 24/11 έφτασαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα σε χωριό έξω από το Σουφλί, εκεί που βρίσκεται το εν λόγω φαρμακείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή κρατούνται και ανακρίνονται δέκα άτομα για την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα Φερών ενώ έχουν συλληφθεί ο φαρμακοποιός γεννηθής το 1970 καθώς και οι δύο υπάλληλοι του.

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου:

"Aπό τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν.
Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση το δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης."


e-evros
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά