Πρόεδρος ΠΟΕΣ: Υπηρετώ στην μονάδα μου δεν κάθομαι σε στρατιωτικά γραφεία του κ. ΥΕΘΑ

 

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
TYPOGRAPHY



Πρόεδρε της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., κε Δημήτριε Ρώτα.

Καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας με αφορμή την από μέρους μου ανάληψη καθηκόντων του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ., υπό την ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος, παρά το μάλλον απαξιωτικό ύφος της επιστολής σας.

Με αφορμή τα όσα απαξιωτικά αναφέρατε για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ., Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, τα οποία θα μπορούσατε να αποφύγετε στο δημόσιο διάλογο, προς χάριν της ενότητας, πρέπει να σας επισημάνω ότι με βάση τη διαχρονική του πορεία οφείλουμε, τόσο εγώ όσο και εσείς, τη δυνατότητα να ομιλούμε σήμερα με δυνατή συνδικαλιστική φωνή, να χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι και να απαιτούμε όταν, όπου και όπως πρέπει. Αυτούς τους ανθρώπους κύριε συνάδελφε δεν τους απαξιώνουμε, ούτε τους λιθοβολούμε, πόσο δε μάλλον μετά την αποστρατεία τους, όπου πλέον δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους μέσα στις Ενώσεις μας, για όσα εις βάρος τους κάποιοι εκστομίζουν. Τους επικαλούμαστε για αυτά που απλόχερα μας προσέφεραν και όχι για αυτά που προσπάθησαν να κάνουν, αλλά από εξωγενείς παράγοντες δεν τα κατάφεραν.

Αναφορικά, λοιπόν, με τα θέματα που θέσατε και έχοντας τη διαβεβαίωσή σας ότι από δω και πέρα σε οποιασδήποτε μορφής συνομιλία μας δεν θα ξαναναφερθείτε τουλάχιστον απαξιωτικά στον κ. Τσουκαράκη, έχω να απαντήσω τα εξής:

Σας προσκαλώ - προκαλώ να μου υποδείξετε πότε στον δημόσιο λόγο μου χρησιμοποίησα ύβρεις, συκοφαντικούς ή οποιουσδήποτε άλλους μειωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον συναδέλφων. Το αντίθετο. Ενώ θα μπορούσα στο πρόσφατο παρελθόν να καταθέσω αναφορές (υπέχουσες θέση εγκλήσεως) για προσβλητικούς και εξυβριστικούς  χαρακτηρισμούς συναδέλφων εναντίον μου, δεν το έπραξα. Γιατί ο συνδικαλιστής οφείλει να είναι δίπλα στην κάθε μια και στον κάθε ένα. Όχι απέναντι του. Υπηρετώ σε Μονάδα του Στρατού Ξηράς. Ακολουθώ ανελλιπώς το πρόγραμμα, εκτελώ υπηρεσίες και καθήκοντα και βρίσκομαι πάντα όπου η Υπηρεσία με καλεί. Ταυτόχρονα δε, παραμένω δίπλα στην κάθε μία και κάθε έναν συνάδελφο που με καλεί. Η πολυτέλεια του γραφείου, όπως για παράδειγμα του Στρατιωτικού Γραφείου του κ. ΥΕΘΑ είναι για εμένα ξένο γράμμα και πέρα από τη φιλοσοφία μου για τη συνδικαλιστική μου εμπλοκή.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όλα τα νομικά μέσα (μηνύσεις και αγωγές) που άσκησε εναντίον τόσο εμού, όσο και όλων των βασικών συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε.Σ. η Ομοσπονδία που εκπροσωπείτε έχουν εκδικαστεί κανονικά. Όσον αφορά δε τα θέματα που αφορούν τρίτους, παρακαλώ την επόμενη φορά να τα απευθύνετε απευθείας σε αυτούς.

Πρόσφατα οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων περιφερειακών ενοτήτων της Π.Ο.Ε.Σ. κάλεσαν σε ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο τους αντίστοιχους της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Πώς θα μπορούσε ένας διάλογος σε κοινό τραπέζι των Ενώσεων των Πρωτοβάθμιων σωματείων περιφερειακών ενοτήτων ανά την Ελλάδα, κάτι άλλωστε που όπως λέτε επιθυμείτε, να είναι προσχηματικός; Δεν γίνεται, ανεξαρτήτως ημεροχρονολογίας, τόπου και άλλων γεγονότων. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Π.Ο.Ε.Σ. δεν πρόκειται να μεσολαβήσουμε σε προσωπικές διαφορές ανάμεσα σε συναδέλφους, τις οποίες επιχειρείτε να παρουσιάσετε ως συνδικαλιστικές ενώ δεν είναι. Με αφορμή όμως την αναφορά σας στην πόλη της Λάρισας, πράγματι η επιλογή της για μια συνάντηση των Προέδρων των περιφερειακών ενοτήτων των Πρωτοβάθμιων σωματείων Π.Ο.Ε.Σ. – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ως πόλη κεντρική και έδρα μιας εκ των μεγαλυτέρων και αξιόλογων Ενώσεων της δικής σας Ομοσπονδίας, είναι καλή.

Επειδή είμαι υπέρ των πράξεων και όχι των λόγων, θεωρώντας την ενότητα όχι απλά ύψιστης αλλά και ζωτικής σημασίας, η συνάντηση όλων των Προέδρων των Ενώσεων που αποτελούν άλλωστε την ραχοκοκαλιά των Ομοσπονδιών θα πρέπει να προηγηθεί της όποιας δικής μας, καλώ ανοιχτά και δημόσια σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο όλους τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων σωματείων ανά την επικράτεια τη 13η Δεκεμβρίου 2021 (αφού η 14η του αυτού μήνα σας ενοχλεί) στη Λάρισα όπου, ως Πρόεδρος και εγώ Πρωτοβάθμιου σωματείου, δεσμεύομαι ότι θα  παρουσιάσω ολοκληρωμένη πρόταση. Λήθη σε όσα μας χωρίζουν - φυγή προς το μέλλον.

Με εκτίμηση

Χ. Μαρινέλης

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά