Απονομή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ του «Serge Lazareff Prize – Legal Services»

 




Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ο Διευθυντής του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων του SHAPE κ. Andrés B. Muñoz Mosquera (Office of Legal Affairs, Allied Command Operations – OLA ACO) ως εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) Πτεράρχου Tod D. Wolters, απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο το μετάλλιο «Serge Lazareff Prize – Legal Services», παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αντώνιος Π. Οικονόμου ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και οι Διευθυντές Κλάδων και Ανεξαρτήτων Διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ.

Το «Serge Lazareff Prize – Legal Services» καθιερώθηκε το 2017 στην μνήμη του διακεκριμένου Γάλλου ακαδημαϊκού και νομικού Serge Lazareff, ο οποίος είχε κεφαλαιώδη ρόλο στην ανάπτυξη της νομικής υπόστασης του ΝΑΤΟ. Το μετάλλιο απονεμήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την προσφορά των διακεκριμένων υπηρεσιών του κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης διεθνών συμφωνιών του ΝΑΤΟ, στις οποίες η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος, όταν υπηρετούσε ως Επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο SHAPE την περίοδο 2005-2008.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Andrés B. Muñoz Mosquera, για την ιδιαίτερη τιμή που του έγινε με την απονομή του «Serge Lazareff Prize – Legal Services», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις ενέργειες που συντονίζει το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της υποστήριξης της αποστολής του ΝΑΤΟ, καθώς και στις εντατικές προσπάθειές που καταβάλλει για την ανάπτυξη συνεργασιών με συμμάχους, εταίρους και φίλες χώρες που προάγουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Από την πλευρά του ο κ. Andrés B. Muñoz Mosquera, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Serge Lazareff, συνεχάρη τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη βράβευσή του, εξαίροντας το έργο που επιτέλεσε κατά τη θητεία του στο SHAPE, αναφερόμενος επιπλέον στην διαρκή και πολύτιμη συνεισφορά του στην επίτευξη της αποστολής της Συμμαχίας και από την παρούσα θέση του.

Αναφέρθηκε επίσης στο ειδικό βάρος του μεταλλίου «Serge Lazareff Prize – Legal Services» για το νομικό έργο του ΝΑΤΟ, στις προκλήσεις νομικής υφής που καλείται να διαχειριστεί η Συμμαχία μεταξύ άλλων και ως προς την κατάρτιση Διεθνών Συμφωνιών και Μνημονίων Συνεργασίας πολυμερούς χαρακτήρα, στην αξία των διακεκριμένων νομικών υπηρεσιών όλων εκείνων που συνεισφέρουν στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής της δεδομένης και της σημαντικής αύξησης του αριθμού των Κρατών Μελών της, στο σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας και στον υβριδικό του χαρακτήρα για την αποτελεσματική διαχείριση του οποίου απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ως προς τον συντονισμό του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και στο απαιτητικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου στο οποίο η Ελλάδα διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά