Τι απαντά ο Παναγιωτόπουλος για μισθολογικό ΕΜΘ, συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ και βαθμολογικό ΑΣΣΥ

 

«Τα νέα προηγμένα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα τρία όπλα, καθώς και οι ισχυρές στρατιωτικές συμμαχίες που έχει συνάψει η χώρα μας, οδηγούν τις ένοπλες δυνάμεις στη νέα εποχή, όπου όχι μόνον εξασφαλίζουν στο ακέραιο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ενάντια σε όποιον τα αμφισβητήσει, αλλά εξασφαλίζουν τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός έτυχε ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας για όλες τις εξελίξεις στα θέματα της ενίσχυσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αναγκαιότητα των οποίων είχε αναδείξει, ήδη, από τη συζήτηση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι «η χώρα μας ακολουθεί σταθερά τον δρόμο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αλλά και την ενίσχυση όλων των μοχλών αποτροπής κάθε απειλής. Πρωτίστως, ενισχύει αποφασιστικά τις ένοπλες δυνάμεις, με αεροσκάφη και πολεμικά πλοία τελευταίας τεχνολογίας, που συνιστούν αδιαπέραστο τείχος στην περιοχή του Αιγαίου. Ταυτοχρόνως, οι στρατηγικές συμφωνίες με την Γαλλία, τις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε φίλους και εχθρούς. Μετά την ενημέρωση που έλαβα από τον φίλο υπουργό, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, είμαι ακόμη πιο βέβαιος για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να του εκφράσω και τα συγχαρητήριά μου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο ίδιος και η σύμπασα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία».

Προβλήματα στρατιωτικών

Κατά τη συνάντηση ο κυβερνητικός βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει σειρά ζητημάτων που αφορούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και να ενεχειρίσει στον υπουργό αντίγραφα υπομνημάτων των οποίων έγινε αποδέκτης σε συναντήσεις του με εκπροσώπους των εν ενεργεία και αποστρατεία στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν:

  • Για την μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας που ενώ με τον ν. 4609/19 προήχθησαν στο βαθμό του ανθυπολοχαγού αμείβονται ως ανθυπασπιστές, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ότι έχει εισηγηθεί θετικά στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Για το Συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που συνταξιοδοτούνται στα 50 χωρίς να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή σύνταξη και γι’ αυτό ζητούν να παραμείνουν για περισσότερα χρόνια, απήντησε ότι είναι ζήτημα υπό εξέταση από τα επιτελεία.
  • Για την βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ ετών κατάταξης από το 1991 και μετά σημείωσε ότι εξετάζεται θετικά.
  • Τέλος, για την ισοτιμία των πτυχίων των υπαξιωματικών της αεροπορίας με τα πτυχία των πρώην ΤΕΙ είπε ότι θα εισηγηθεί θετικά στο υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι είναι στην τελική φάση επεξεργασίας νομοθετική ρύθμιση για θέματα προσωπικού και σταδιοδρομίας που θα δώσει λύσεις σε σειρά ζητημάτων, όπως αρκετά από αυτά που ετέθησαν.


Μ. Χαρακόπουλος με Υπ. Εθν. Άμυνας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνιστούν αδιαπέραστο τείχος προστασίας - larissanet.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά