Έβρος: Ενοχλεί την Τουρκία η παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στο Σουφλί

katadromeis


Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, θεωρεί «πρόκληση» την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Δέρειο στο Σουφλί, προς αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από περάσματα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων
«Πρόκληση» θεωρεί η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, την παρουσία Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ. στην περιοχή του χωριού Μεγάλο Δέρειο στο Σουφλί, προς αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης από περάσματα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.


Με προκλητικό τίτλο: «Μονάδα Καταδρομών και σε άλλο "τουρκικό" χωριό της Δυτικής Θράκης», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι καταδρομείς έφτασαν στο Μεγάλο Δέρειο μ΄ εντολή του αρχηγού του ΓΕΣ Κωνσταντίνου Φλώρου, σημειώνοντας πως θα περιπολούν όλο το 24ωρο όλη την περιοχή. «Η Ελλάδα που κλιμακώνει την ένταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατό σε τουρκικά χωριά της δυτικής Θράκης. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα τοποθετήσει μονάδα ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Δέρειο που είναι ένα από τα τουρκικά χωριά της περιοχής Σουφλίου» γράφει.
Το δημοσίευμα μιλάει για «τουρκικά» χωριά στην Θράκη, ζητώντας τον λόγο γιατί η Αθήνα στέλνει ή πραγματοποιεί ασκήσεις σε μειονοτικά χωρια. «Τελευταία η κυβέρνηση της Αθήνας συνεχίζει να μεταφέρει μονάδες καταδρομών σε «τουρκικά» χωριά στη δυτική Θράκη. Η ελληνική πλευρά παλαιότερα έστησε μονάδες ειδικών δυνάμεων στα «τουρκικά» χωριά Ορμένιο και Σουφλί για λόγους ασφαλείας των συνόρων. Ενώ στην Γλαύκη είχαν πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού. Η Ελλάδα παλαιότερα ίδρυσε μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί,. Επίσης ελληνική μονάδα ειδικών δυνάμεων είχε πραγματοποιήσει άσκηση με βαρέα όπλα στο μέσο του χωριού Γλαύκη του δήμου Μύκης» καταλήγει το δημοσίευμα, από τ΄ οποίο γίνεται εμφανής η ενόχληση της Άγκυρας, από την παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Θράκη.

*Φωτογραφία αρχείουprotothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά