ΟΥΚ| Θρηνουν την μεγάλη απώλεια του δημιουργού , του πρώτου Έλληνα βατραχανθρώπου

 



 28 Νοεμβρίου, 2021

Φτωχότερος ο χώρος της κατάδυσης με την απώλεια του κ. Νίκου Καρτελιά, του πρώτου Έλληνα βατραχανθρώπου που ανέπτυξε ποικίλη δραστηριότητα και αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες.

Ο κ. Νίκος Καρτελιάς έχασε την ζωή του το Σάββατο 27/11/21 και η είδηση για τον θάνατο του 91χρονου, έφερε μεγάλη Θλίψη στον χώρο της Κατάδυσης αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ένας ζωντανός θρύλος όπως τον αποκαλούσαν τόσο σε εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και σε συνεντεύξεις που είχε δώσει σε διάφορα μέσα.

Ο κ. Καρτελιάς αποτέλεσε πρωτοπόρος με ποικίλη δραστηριότητα, δημιούργησε την μονάδα υποβρύχιων καταστροφών (ΟΥΚ) καθώς και αποτέλεσε τον πρώτο εκπαιδευτή της σχολής βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά την αποχώρηση του από το πολεμικό ναυτικό ίδρυσε της γνωστή εταιρία Kartelias και εκπαίδευσε Έλληνες, επαγγελματίες και λάτρεις της αυτόνομης κατάδυσης αφήνοντας πίσω του μια από τις σπουδαιότερες παρακαταθήκες στον χώρο. Εξίσου σημαντική ήταν και η εμπορική του δραστηριότητα, τόσο με την κατασκευή των στολών KARTELIAS όσο και με μία σειρά αποκλειστικών συνεργασιών με διεθνής οίκους της ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης καθώς και της υποβρύχιας αλιείας.

Αρωγός στο πλευρό του η γυναίκα του κ. Γεωργία, ενώ άξιες συνεχιστές της εταιρίας KARTELIAS οι κόρες του Όλγα και Δήμητρα.

Ο κ. Νίκος αγαπήθηκε για την ειλικρίνεια του και την γενναιοδωρία του. Οι ιστορίες του συνάρπαζαν παλιούς και νέους όπου ακούραστος τις μοιραζόταν με καμάρι.

Θα σε θυμόμαστε κ. Νίκο με αγάπη, τιμή μου που με τον Αντώνη μοιραστήκαμε κάποιες από τις εμπειρίες σου για να γίνει αυτή η όμορφη συνέντευξη, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.boatfishing.gr/nikos-kartelias-o-protos-didaxas-tis-katadysis-stin-ellada/

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 29/11/21 στις 12 το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Βούλας στο Πανόραμα.

Καλό ταξίδι…

Γιώργος Πολυχρονίου


boatfishing.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά