Επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα τα λείψανα επτά αγνοουμένων της Κύπρου

leipsana-kipros





Μετά από 47 χρόνια
Αύριο επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 47 χρόνια… τα οστά επτά αγνοουμένων που τα ίχνη τους είχαν χαθεί το 1974 στην Κύπρο. Πρόκειται για τους Συνταγματάρχη Κόκκα Κωνσταντίνο, τον Συνταγματάρχη Γιαννακόπουλο Νικόλαο και του έφεδρους Ανθυπασπιστές Κουκούλη Θωμά, Καραγκούνη Χαράλαμπο, Βελώνα Δημήτριο, Θανόπουλο Δημήτριο και Δοϊτσίδη Χριστόδουλο. Οι έξι πρώτοι υπηρετούσαν στην ΕΛΔΥΚ και ο έβδομος ήταν Καταδρομέας που είχε μεταφερθεί στην Κύπρο στις 21 Ιουλίου 1974 με τα αεροσκάφη NORATLAS από την Α’ Μοίρα Καταδρομών του Μάλεμε της Κρήτης.


Τα οστά των επτά ηρώων θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Όπου θα τελεστεί τρισάγιο παρουσία πολιτειακής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Κύπρου και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά. Θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης οστών στα μέλη των οικογενειών των ηρώων που βρίσκονται για τον σκοπό αυτό στην Κύπρο.



Στην συνέχεια τα λείψανα θα μεταφερθούν με C-130 στην Ελλάδα για ταφή στους τόπους καταγωγής των επτά ηρώων.


protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά