Τι ζητάνε οι απόστρατοι απο την Βορίδη;

 



 Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα 



Αξιότιμε κ. Υπουργέ, στις 26 Οκτωβρίου 2021 με την υπ΄ Αριθμ. 76632 απόφασή σας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄4961/2021 καθιερώσατε τη νέα σειρά προβαδίσματος των προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα, που θα ακολουθείται κατά τις επίσημες εορτές και τελετές.

Το προβάδισμα, όπως και η ίδια η λέξη ορίζει, δεν αποτελεί απλή εθιμοτυπική διαδικασία, αλλά δηλώνει και τη σημασία που η Πολιτεία θέλει να προσδώσει στους διαφόρους φορείς της. Ενεοί διαπιστώνουμε ότι:

 α. Μας έχετε τοποθετήσει (Πρόεδρος Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών) στην 86η σειρά πίσω από διαφόρους άλλους φορείς, όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, την ΠΑΣΕΓΕΣ κ.λ.π., διατηρώντας μια προϋπάρχουσα στρεβλή κατά τη γνώμη μας κατάσταση. β. Στις θέσεις 82 και 84 είναι εγγεγραμμένος ο ίδιος φορέας, μάλλον εκ παραδρομής. γ. Στην νέα απόφαση σε σχέση με την προϋπάρχουσα ΥΑ (ΦΕΚ B’ 1488/2006) προστέθηκε έμπροσθεν των «Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών» (σειρά 86 Πρόεδρος Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών) κατά μια θέση στην 85 σειρά η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών» δ. Στη θέση 70 είναι καταγραμμένοι ΔΣ ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου των Περιφερειών και των Δήμων. 

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας όντας ΝΠΔΔ , με 63 ενεργά Παραρτήματα (ΕΑΑΣ-45,ΕΑΑΝ-9, ΕΑΑΑ-11) σε όλη την Ελλάδα, και -2- Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσωπώντας το σύνολο των ‘’Εν Αποστρατεία’’ Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών των Ενόπλων Δυνάμεων αδυνατεί να κατανοήσει ποια ήταν τα κριτήρια αξιολόγησης και οι αιτιολογικές σκέψεις της Επιτροπής που επεξεργάστηκε τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση με αυτή τη σειρά προβαδίσματος. 

Όταν οι πολιτειακοί και πολιτικοί φορείς αναφέρονται στους αξιωματικούς με τα θετικότερα σχόλια αναγνωρίζοντας τη συμμετοχή τους στο σκληρό πυρήνα του Κράτους, η τοποθέτησή μας στη συγκεκριμένη θέση προβαδίσματος θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις των εκπροσώπων της Πολιτείας και δικαίως τη θεωρούμε ως υποβάθμισή μας. Πέρα της 22ης σειράς προβαδίσματος για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και της 32ής για τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, που θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε, εντύπωση μας δημιούργησε η προσθήκη κατά μία θέση προβαδίσματος, στην 85ή σειρά και προ των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Πρόεδρος Ενώσεων Απόστρατων Αξιωματικών) της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών. Τονίζουμε ότι θεωρούμε συναδέλφους όλους τους αξιωματικούς ασχέτως προελεύσεως. 

Όμως όλοι γνωρίζουμε την ύπαρξη της Ιεραρχίας και αρχαιότητας μεταξύ των αξιωματικών και αυτή, για μας, πρέπει να διατηρείται παντοιοτρόπως και οπωσδήποτε σε όργανα (ΝΠΔΔ) που δημιουργεί η Πολιτεία επιδιώκοντας γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Η συγκεκριμένη σειρά προβαδίσματος θεωρούμε ότι διαταράσσει αναιτιολόγητα τη στρατιωτική δεοντολογία Θεωρώντας ότι το θέμα τυγχάνει επανεξετάσεως και αμέσου προτεραιότητας, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε η ατυχής αυτή απόφαση να τροποποιηθεί δεόντως.

 Το Συντονιστικό Συμβούλιο

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά