Βράβευσαν τον λοχαγό που γάζωσε το τουρκικό υποβρύχιο!

 

Έριξε δύο αντιαρματικά βλήματα και 3.000 σφαίρες στο S-350 YLDIRA, όταν αναδύθηκε στο Φαρμακονήσι

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στο δεύτερο συνέδριό της, που ολοκληρώθηκε χθες, προέβη σε βραβεύσεις σημαινουσών προσωπικοτήτων, στέλνοντας με την επιλογή των προσώπων πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

Η πιο… ηχηρή επιλογή βραβευθέντος ήταν εκείνη του υποστράτηγου εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Κολοκούρη, ο οποίος ανήμερα το Πάσχα του 1997, όταν ήταν λοχαγός επικεφαλής Λόχου Πεζοναυτών στο Φαρμακονήσι, έριξε δύο αντιαρματικά βλήματα και 3.000 σφαίρες εναντίον του τουρκικού υποβρυχίου S-350 YLDIRAY, το οποίο είχε αναδυθεί και έπλεε προς τον όρμο Θόλου του Φαρμακονησίου.

Η ΕΑΑΣ τού απένειμε αντίγραφο σπαρτιατικής κοπίδας με το πρόσταγμα «Μολών Λαβέ» και στο σκεπτικό της βράβευσης αναφερόταν ότι η απονομή τιμητικής διάκρισης στον υπτγο ε.α. Κωνσταντίνο Κολοκούρη αποφασίστηκε «διότι ως λοχαγός επικεφαλής Λόχου Πεζοναυτών, το Πάσχα 27 Απριλίου 1997 στο Φαρμακονήσι, εκτέλεσε πυρά αντιαρματικού και πολυβόλου κατά τουρκικού υποβρυχίου, το οποίον εμφανώς είχε παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα, τρέποντάς το σε φυγή. Η πράξη του υπτγου ε.α. Κωνσταντίνου Κολοκούρη ανέδειξε το αιώνιο πνεύμα του Ελληνα μαχητή και εξύψωσε το ηθικό των ανδρών και των συναδέλφων του».

Επιπλέον τιμήθηκε από την ΕΑΑΣ ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντγος ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, διότι «ως αρχηγός ΓΕΣ, έχοντας ως βασικό οδηγό των αποφάσεών του τη στρατιωτική αρετή και αξιοπρέπεια, δεν υπέκυψε στις πολιτικές πιέσεις που είχαν σχέση με παρεμβάσεις στα καθήκοντά του.

Ως αποτέλεσμα τούτου, το πρωί της 25ης Ιουλίου 2012 έθεσε αιφνιδίως και αυτοβούλως τέρμα στη σταδιοδρομία του, απεμπολώντας τα προνόμια που απολαμβάνει ένας αρχηγός Γενικού Επιτελείου, τιμώντας έτσι τον βαθμό και τη θέση του και δίνοντας με τη στάση του το παράδειγμα στους νεότερους».

Τέλος, τιμήθηκαν από την ΕΑΑΣ ο επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ραχωβίτσας, «για την πολυετή, με κίνδυνο ζωής του ιδίου και της οικογενείας του, συνεισφορά του στον αγώνα της παγκόσμιας κοινότητας ενάντια στα διεθνικά δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών», και ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος, διότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου «εξέδωσε την ιστορική απόφαση της Ολομελείας 2192/2014 στην οποία, στις παραγράφους 11 και 12, περιγράφεται με τρόπο νομικό και πολιτικό η ιδιαιτερότητα του στρατιωτικού επαγγέλματος και αιτιολογείται εναργέστατα ο εξ αυτής ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο πρέπει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει και να αμείβει τους στρατιωτικούς».

Κοντολογίς, με την επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού προτείνουν δυναμικότερη αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, αντίσταση στις πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, σκληρή αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκεμπόρων και δίκαιη αντιμετώπιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά