Ο εορτασμός των Ένοπλων Δυνάμεων στην Ξάνθη




Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία

Κάθε χρόνο ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Με τιμές εορτάστηκε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2021 η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και στην πόλη της Ξάνθης

Στις 11:00 το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος παρουσία του Στρατηγού του Δ’ΣΣ κ Άγγελου Χουδελούδη, του Δημάρχου Ξάνθης, του Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών κ Κοτζαϊμάνης

Αμέσως μετά  ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από τους Βουλευτές, τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγους, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας , τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και άλλων φορέων της πόλης.

Η 21η Νοεμβρίου, είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία

Γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του για τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

«Τιμούμε», αναφέρει ο υπουργός, «τη μνήμη των αμέτρητων ηρώων, οι οποίοι στο διάβα των αιώνων υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τα υψηλά ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, αλλά και τη σημερινή γενιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων που άοκνα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποδεικνύουν πως διαθέτουν άριστη εκπαίδευση, εξαιρετική μαχητική ικανότητα και πνεύμα αυτοθυσίας, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά