Διεξαγωγή ΤΑΜΣ «ΤΥΦΩΕΥΣ» στη Θεσσαλονίκη

 

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 διεξήχθη, στην έδρα της 873 ΑΚ (Αποθήκη Καυσίμων) στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΤΥΦΩΕΥΣ», υπό τη διεύθυνση του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Η «ΤΥΦΩΕΥΣ» είναι άσκηση αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές ενός μείζονος ατυχήματος.
Η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΛΑΣΣΩΝ», της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ), της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», της Ταξιαρχίας Μηχανικού (ΤΑΞΜΧ), της Ταξιαρχίας Διαβιβάσεων (ΤΑΞΔΒ) και της Στρατονομίας του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR και προσωπικού και μέσων του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ), της 113 Πτέρυγας Μάχης (113 ΠΜ), του Ειδικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ/ΕΤΑΚ), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού», περιελάμβανε σενάρια εκκένωσης κτηρίων μετά από σεισμό, αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις, πτώσης μέρους κτηρίου ως συνέπεια σεισμικής δόνησης, διαρροής επικίνδυνων υγρών και αερίων, διάσωσης προσωπικού και διακομιδής του σε νοσοκομεία, περισυλλογής ανατραπέντος οχήματος και αεροπυρόσβεσης.
Την άσκηση παρακολούθησε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ), ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΕΚΑΒ, των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.












Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά