Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο Διευθυντής Β’ Κλάδου του Υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας ΠΝ και εκ μέρους του ΟΠΑ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ κ. Σπυρίδων Μπλαβούκο και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου κ. Νικόλαο Κυρέζη.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για το ΟΠΑ όσο και για το ΓΕΕΘΑ, με μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών που αφορούν στην έρευνα και στην εκπαίδευση. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προγράμματα συνεργασίας στον εκπαιδευτικό αλλά και στον ερευνητικό τομέα με χαρακτηριστικότερες τις ακόλουθες δράσεις:

  • Συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στα ήδη υπάρχοντα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΟΠΑ σε εξασφαλισμένες θέσεις και μέσω υποτροφιών.
  • Φοίτησή στελεχών σε Προγράμματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου (ΚΕΔΙΒΙΜ) με την παροχή αντίστοιχης πιστοποίησης.
  • Δυνατότητα χρησιμοποίησης ήδη θεσμοθετημένων πλατφόρμών (Jean Monnet Centre of Excellence on EU Multilateral Diplomacy).
  • Η ίδρυση Εργαστηρίου Μελέτης που θα εστιάζει στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις και την Αμυντική Οικονομία (International Negotiations and Defence Economics).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, που με κοινό γνώμονα την θεμελιώδη αξία της αριστείας θέτει τις βάσεις για μια στενή, δημιουργική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, που παρουσιάζουν πολλά κοινά στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της έρευνας.

Επίσης τόνισε την αξία της συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με το ΟΠΑ ως προς την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων και δεξιοτήτων από τα στελέχη των ΕΔ και επεσήμανε τη δυνατότητα που αυτές παρέχουν συμβάλλοντας στην ερευνητική προσπάθεια του Ιδρύματος σε επιμέρους οικονομικούς, διοικητικούς και τεχνολογικούς τομείς.

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τον κ. Πρύτανη και τις Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ για την εμπιστοσύνη και την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της καθοριστικής συμβολής του Πανεπιστημίου στην υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών των ΕΔ.

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ με τη σειρά του τόνισε ότι: «Με την ουσιαστική συνεργασία των δυο πλευρών και την υλοποίηση των περιγραφόμενων δράσεων, προσδοκούμε να ωφεληθούν πολλαπλά αμφότεροι οι Οργανισμοί. Η σύνδεση της έρευνας και της εκπαίδευσης αποτελεί και σε αυτή τη σπουδαία σύμπραξη- τη σύνδεση μας με τις πραγματικές ανάγκες των Φορέων του Δημοσίου για την υποστήριξη και ανάπτυξή τους με βάση την ποιότητα και την αξία της Αριστείας που πρεσβεύουν και οι δύο πλευρές».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά