Διακριτή μεταχείριση προσωπικού έναντι Covid-19

 

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY



ΘΕΜΑ : Μέριμνα Προσωπικού έναντι Covid-19

ΣΧΕΤ : Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 258/19.11.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.), με το οποίο μεταφέρονται παράπονα στελεχών – μελών της, αναφορικά με τη διακριτή μεταχείριση των οπλιτών θητείας έναντι όλων των στελεχών, σχετικά με τον έλεγχο έναντι της Covid-19 και συγκεκριμένα, ενώ τα στελέχη υπόκεινται σε έλεγχο υπό αυστηρό πλαίσιο κατά την είσοδο στους χώρους εργασίας τους, οι οπλίτες θητείας (εμβολιασμένοι και μη) εισέρχονται στις Μονάδες τους και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ μπορούν να υπόκεινται σε διαγνωστικό τεστ rapid δωρεάν σε δημόσιες δομές υγείας, σε αντίθεση με τα (ανεμβολίαστα) στελέχη που δεν μπορούν να το κάνουν.

...............

ΘΕΜΑ : Μέριμνα Προσωπικού Έναντι Covid-19

ΣΧΕΤ.: Φ.440/194/387251/Σ.8686//10 Νοε 21/ΓΕΣ/Β1/4

Σας γνωρίζουμε ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ένωση μας έγινε αποδέκτης παραπόνων από μέλη μας που υπηρετούν σε μονάδες του ΣΞ, σε σχέση με το πρωτόκολλο ασφαλείας εναντίων του COVID-19. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ενώ το Μόνιμο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό υπόκειται σε έλεγχο σύμφωνα με το σχετικό, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους οπλίτες στρατευμένης θητείας οι οποίοι προσέρχονται στο στρατόπεδο από εξόδους, διανυκτερεύσεις και άδειες χωρίς να τους ζητείται να προσκομίσουν κανένα πιστοποιητικό υγείας ακόμα και αν δεν είναι εμβολιασμένοι.

Αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός πως στρατωνίζονται σε θαλάμους και σιτίζονται σε εστιατόρια (κλειστούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας) εμβολιασμένοι και μη , αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του κινδύνου που ενέχει για την υγεία τόσο των ιδίων όσο και του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που καθημερινά έρχεται σε επαφή μαζί τους κατά την διάρκεια παραμονής τους στα γραφεία και τους λοιπούς χώρους του στρατοπέδου. Κι ενώ στο σχετικό αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει νέα οδηγία-διαταγή για τους στρατευμένους οπλίτες, ωστόσο αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου:

α) Την έκδοση της ως άνω οδηγίας προκειμένου όλοι οι οπλίτες στρατευμένης θητείας να ελέγχονται σε εβδομαδιαία βάση και οπωσδήποτε εντός 48 ωρών πριν την επιστροφή τους από άδεια, σε δημόσια δομή που πραγματοποιούνται διαγνωστικά τεστ, δωρεάν, με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας.

β) Να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά