Εξαγωγές αμυντικών συστημάτων €600 εκατ. από την ελληνική EFA Group


© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Εντελώς αθόρυβα, χωρίς να προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας, ένας ελληνικός όμιλος εταιρειών αμυντικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας κερδίζει έδαφος στη διεθνή αγορά, προμηθεύοντας ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας πολλών χωρών σε 4 ηπείρους. Είναι η EFA Group που δραστηριοποιείται στους τομείς αεροδιαστημικής, άμυνας, νέων τεχνολογιών και ασφάλειας πάνω από 30 χρόνια και “μετρά” συνολικές εξαγωγές 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην επόμενη τριετία αναμένεται ότι θα εκτελέσει συμβόλαια προμηθειών 400 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές εξαγωγές του σε 1 δισ. ευρώ.

Αυτές τις μέρες ο όμιλος συμπλήρωσε τα 600 εκατ. ευρώ εξαγωγών, ολοκληρώνοντας τις παραδόσεις συστημάτων νυχτερινής όρασης Τheon Sensors στη Βραζιλία και συστημάτων Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων σε Ιαπωνία και Ινδονησία, ενώ υπέγραψε νέο συμβολαίου για προμήθειες στη Νότια Κορέα.

Η θυγατρική εταιρεία Scytalys ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση συστήματος Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων - ULS στην Ιαπωνία, καθώς και την προκαταρτική φάση σχεδίασης του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, Διοίκησης & Ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της στη Νότια Κορέα, ανέλαβε την παροχή τεχνολογίας Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της τοπικής εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στον τομέα αυτό.

Η αναπτυξιακή δυναμική του ομίλου EFA Group βασίζεται στην έρευνα και στο σχεδιασμό νέων προηγμένων προϊόντων και εφαρμογών. Ενδεικτικό είναι ότι φέτος επενδύει το 15% του τζίρου του σε έρευνα και ανάπτυξη.

O πρόεδρος της EFA Group Κρίστιαν Χατζημηνάς δήλωε: "Επενδύουμε στην έρευνα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής, σε έναν εξόχως ανταγωνιστικό κλάδο και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη απαιτητικών πελατών σε όλο τον κόσμο. Ενισχύουμε την εθνική οικονομία και δημιουργούμε θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας. Επιτυγχάνοντας €600 εκατ. σε εξαγωγές, βάζουμε το στόχο ακόμη ψηλότερα, καθώς υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τόσο στην παραγωγή, όσο και στην έρευνα και τεχνολογία. Πιστεύουμε πως η ελληνική αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο συντελεστή ανάπτυξης και προόδου της χώρας".

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά