Γιορτή Ενόπλων Δυνάμεων: Σημαιοστολίζονται Αθήνα, καταστήματα και Τράπεζες με εντολή Βορίδη

 Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Ενέργειες όπως ο σημαιοστολισμός καταστημάτων και τραπεζών περιλαμβάνει το εφετινό πρόγραμμα της Γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάζεται συνήθως χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες. Είναι μία γιορτή που αφορά το στράτευμα, γιορτάζεται εντός αυτού και δεν έχει μεγάλη επισημότητα.


Εφέτος, μετά και από σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η γιορτή θα αποκτήσει μία νέα διάσταση.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική εγκύκλιο που "εφυγε" από την Περιφέρεια Αθηνών (πάντα υπό το δεδομένο της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών) η γιορτή θα περιλαμβάνει τα εξής:


"Γενικό σημαιοστολισμό στην πόλη των Αθηνών, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2021, ημέρας εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. & των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2021".

Προβλέπεται, επίσης, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων αλλά και των τραπεζών, επίσημη δοξολογία στην οποία θα χωροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η σχετική εγκύκλιος

Το υπ. αρ. : 82823/11-11-21 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών β) Η υπ. αρ. : 82842/11-11-21 απόφαση του Υπ. Εσωτερικών γ) Το υπ. αρ. Φ.463/29/575645/Σ.839/01.11.2021 έγγραφο του Γ.Ε.ΕΘ.Α., Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων/Τμ.3. Σας γνωρίζουμε ότι την 21η Νοεμβρίου 2021 θα εορταστεί, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη των Αθηνών περιλαμβάνει τα εξής: Γενικό σημαιοστολισμό στην πόλη των Αθηνών, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2021, ημέρας εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. & των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2021.

KYΡΙΑΚΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 08:00 Επίσημη Έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης 10:00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου της Πόλεως των Αθηνών (Οδός Σκουφά, 43), Προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’. Ομιλία από τον Δρα Γεράσιμο Καραμπελιά, Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου 11:00 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου 17:09 Υποστολή της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 618e1d475243b938f7f7499a στις 12/11/21 10:12 2 Στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκαλούνται να παραστούν η Πολιτειακή Αρχή, οι Πολιτικές, Θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές Αρχές και Σώματα Ασφαλείας, Εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκπρόσωποι Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων με τη σειρά που προβλέπεται στις επίσημες τελετές.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε να καταβληθεί και φέτος από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια οργάνωση και εφαρμογή του προγράμματος εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

news247

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά