Πέντε στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων








Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οι 10 συλληφθέντες για τα πλαστά rapid test

Ποιες οι εξελίξεις στην υπόθεση του φαρμακοποιού που έδινε πλαστές βεβαιώσεις rapid test



Πέντε στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί εμπλέκονται εκτός των άλλων στην υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, που αποκαλύφθηκε από την έρευνα αρχικά της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 10 στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ οι άλλοι 11 συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε.

Στους συλληφθέντες είναι ένας φαρμακοποιός ο οποίος χορηγούσε πλαστά rapid test, αστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ και δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι έπαιρναν τα συγκεκριμένα πλαστά πιστοποιητικά για να τα δείχνουν στις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν εξεταστεί, καθώς και επτά ιδιώτες, οι οποίοι επίσης ήταν χρήστες τέτοιων πιστοποιητικών.



Στους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται άλλος ένας αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για παράβαση των άρθρων 221 και 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν αντίστοιχα σε ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μια πληροφορία που έφτασε προ ημερών στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου χορηγούσε πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), σε πελάτες χωρίς να έχουν εξεταστεί.

Το φαρμακείο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση τις 18 και 19 Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκαν στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία, για τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.).

Στο πλαίσιο των παρακολουθήσεων και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι είχαν καταχωρηθεί rapid test σε άτομα που δεν είχαν εμφανιστεί στο φαρμακείο, ή όταν το κατάστημα ήταν κλειστό.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο αστυνομικός, γι' αυτό ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έστειλε κλιμάκιο από την Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο φαρμακοποιός προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον αστυνομικό, τους 2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες. Αμέσως συνελήφθησαν και οι 10 στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ στην πορεία της προανάκρισης και από την συνδυαστική μελέτη των στοιχείων και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Η.ΔΙ.Κ.Α., στοιχειοθετήθηκε και η εμπλοκή και των υπολοίπων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν εχτές στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας.
Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ


e-evros
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά