Ανχης Π. Μούστος(Υποψ. ΔΣ ΕΣΠΕΛ): Ενότητα και γεφύρωση σχέσεων μεταξύ των Δυο Ομοσπονδιών στην Λάρισα- Η συνέντευξη που θα συζητηθεί!

 


Αέρα νίκης δίνει η υποψηφιότητα του Αντισυνταγματάρχη Πέτρου Μούστου, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΣΠΕΛ στις ερχόμενες εκλογές στις 13 Σεπτέμβρη.

Μια πολυσυζητημένη υποψηφιότητα στα πηγαδάκια των στρατιωτικών που είναι το φαβορί για τη νίκη.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, είναι προελεύσεως Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Διανύει το 25ο έτος της υπηρεσίας του.

Κατά την διάρκεια της μέχρι σήμερα υπηρεσίας του, έχει μετατεθεί σε Μονάδες Έβρου, Θράκης και Μακεδονίας.

Η οικογενειακή του κατάσταση είναι συζευγμένος με 2 τέκνα. 

Η συμμετοχή του στην θεσμική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών της Φρουράς Λάρισας, χρονολογείται από 21 Ιαν 18


---


Τον ρωτήσαμε 8 πολύ κρίσιμες και ουσιώδη ερωτήσεις , ας δούμε τι μας απάντησε:


1η Ερώτηση : Για ποιο λόγο θέλετε να βάλετε υποψηφιότητα στο Δ.Σ της ΕΣΠΕΛ.


1η Απάντηση : Κατ’ αρχάς κ. Αμπατζή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για την τιμή που μου κάνετε να μου δώσετε τον λόγο, προκειμένου να εκφράσω τις απόψεις και τις θέσεις μου, με αφορμή την διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) την 13 Σεπ 20. Σε απάντηση τώρα της ερώτησης σας, η κατάθεση της υποψηφιότητας μου είναι συνδυασμός :


α. Της αμεσότητας επικοινωνίας με τον συνάδελφο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μέσα από τα 19 και πλέον έτη (εκ των συνολικά 25) υπηρεσίας μου σε θέσεις Διοίκησης.


β. Της επιδίωξης υλοποίησης μιας πιο αποτελεσματικής εκπροσώπησης των Στελεχών της Φρουράς Λάρισας.


γ. Της παρότρυνσης από μία μεγάλη μερίδα μελών της ΕΣΠΕΛ, αλλά και φίλων συναδέλφων που γνωρίζουν την γραφή και τον λόγο μου.


2η Ερώτηση : Ποιο νομίζετε είναι το ποιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί στην Λάρισα.


2η Απάντηση : Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί της Φρουράς Λάρισας είναι ο εγκλωβισμός τους, σε ένα μεγάλο αδιέξοδο που σχετίζεται κυρίως με :


α. Το μεταθεσιακό καθεστώς.


β. Τις τρέχουσες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.


γ. Τις οικονομικές απολαβές στα δεδουλευμένα τους (εκτέλεση υπηρεσιών, υπερωριακή εργασία).


δ. Την επίλυση του στεγαστικού τους προβλήματος.


Θεωρούν ότι δεν υφίστανται οι επιθυμητές ενέργειες από την υπηρεσία για την επίλυση των προβλημάτων τους, με αποτέλεσμα να προσφεύγουν στην αναζήτηση λύσης δια της θεσμικής εκπροσώπησης του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου (ΕΣΠΕΛ).


3η Ερώτηση : Η ενότητα πόσο σημαντική είναι για εσάς ; γνωρίζετε ότι υπάρχει διάσπαση λόγω δύο Ομοσπονδιών. Θα μπορούσατε να γεφυρώσετε σε πιθανή εκλογή σας τις σχέσεις ανάμεσα σε συναδέλφους στην περιοχή της Λάρισας ;


3η Απάντηση : Είναι δεδομένη η ύπαρξη ενότητας και ομοψυχίας, εάν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους της επόμενης ημέρας. Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΠΕΛ είναι οι εκφραστές του συνόλου των μελών της Ένωσης. Η απόλυτη συνεργασία και η ήρεμη μεταξύ τους συμβίωση αποτελεί βασική προϋπόθεση, εφόσον επιθυμούμε να μας αντιμετωπίζουν με την πρέπουσα σοβαρότητα. Όσο αναφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, περί δυνατότητας γεφύρωσης των σχέσεων ανάμεσα σε συναδέλφους της περιοχής Λάρισας, με διαφορετικά πιστεύω λόγω ύπαρξης δύο Ομοσπονδιών, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι σε περίπτωση που μου το επιτρέψει η εκλογή μου, προτίθεμαι να αναλάβω πρωτοβουλίες επικοινωνίας με τα μέλη, προκειμένου να καθίσουμε όλοι μας στο ίδιο τραπέζι ώστε να καταλάβουμε ότι το ενδιαφέρον του συνόλου θα πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στη λειτουργία του πρωτοβάθμιου. Τα Στελέχη της Φρουράς Λάρισας, έχουν τον δικό τους τοπικό συνδικαλιστικό φορέα που δραστηριοποιείται αναλόγως. Η επιτυχία του αγώνα μας, έγκειται στην απερίσπαστη καλή λειτουργία της οικογενείας μας, που ονομάζεται ΕΣΠΕΛ.


4η Ερώτηση : Πιστεύετε ότι το πρώην Δ.Σ ασχολήθηκε με τα προβλήματα των μελών του ;


4η Απάντηση : Πιστεύω ότι το πρώην Δ.Σ δεν ασχολήθηκε επαρκώς με τα προβλήματα των μελών του. Κι’ αυτό λόγω του μη επαρκή προγραμματισμού – σχεδιασμού, ελλείψη καθηκοντολογίου με συγκεκριμένες αναθέσεις αρμοδιοτήτων στα μέλη του Δ.Σ βάση οργανογράμματος και εν απουσία φορέα ανάδειξης των προβλημάτων. Φιλότιμες προσπάθειες εκδηλώθηκαν σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο απουσίαζαν οι ορθές κατευθύνσεις σε Διοικητικό επίπεδο.


5η Ερώτηση : Πιθανόν το νέο Δ.Σ θα αποτελείται από διαφορετικές φωνές. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα και αν ναι πως θα τα αντιμετωπίσετε ;


5η Απάντηση : Οι διαφορετικές φωνές αποτελούν θετικό παράγοντα βελτίωσης και εξέλιξης. Αλλοίμονο εάν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα. Τις εντάσεις δεν θέλουμε. Μόνο οι εντάσεις μπορούν να μας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία μας. Αλλά και αυτές είναι διαχειρίσιμες. Σκεπτικό μου είναι, εφόσον μου δοθεί δυνατότητα αποδοχής από την απαρτία των μελών του Δ.Σ, οι συνεδριάσεις των Δ.Σ να διεξάγονται παρουσία όσων μελών το επιθυμούν. Έτσι σε περίπτωση που κάποιος δεν σέβεται τον εαυτό του, ίσως εξ’ ανάγκης σεβαστή τα μέλη που εκπροσωπεί. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και προς αξιολόγηση, με βάση τον διάλογο. Μη αποδεκτές είναι οι συγκρούσεις και οι απόλυτες συμπεριφορές που αν μη τι άλλο αποτελούν μείωση της προσωπικότητας μας και μας αφήνουν έκθετους σε αυτούς που μας πίστεψαν. 


6η Ερώτηση : Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το Δ.Σ, ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει. Εσάς για ποια πιστεύετε ότι θα σας ψηφίσουν οι συνάδελφοι ;


6η Απάντηση : Κάποιος που θέλει να συμμετάσχει στο Δ.Σ της ΕΣΠΕΛ θα πρέπει να διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά :


α. Να τοποθετεί πάνω απ’ όλα το γενικό καλό και τελευταίο το ατομικό.


β. Να ενδιαφέρεται για τον συνάδελφο.


γ. Να είναι χαμηλών τόνων.


δ. Να μην έχει προσωπικές φιλοδοξίες.


ε. Να διακατέχεται από αξίες και πιστεύω.


στ. Να στηρίζει την ενότητα και την συνεργασία.


ζ. Να μην αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης συμφερόντων.


Όσο αναφορά την δική μου υποψηφιότητα, εκτίμηση μου είναι ότι η προτίμηση των συναδέλφων θα βασιστεί 


α. Στην μέχρι σήμερα προσφορά μου στο πρωτοβάθμιο (ΕΣΠΕΛ) και στο δευτεροβάθμιο (ΠΟΜΕΝΣ) όργανο.

 

β. Στην διαρκή και καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη, επιλύοντας απορίες και συμβουλεύοντας τα σύμφωνα με τις υφιστάμενες γνώσεις μου.


γ. Στην γενικότερη στάση μου στην πορεία της θεσμικής εκπροσώπησης.


7η Ερώτηση : Έκανε λάθη το προηγούμενο Δ.Σ ;


7η Απάντηση : Κάποιες σοβαρές επισημάνσεις σχετικά με την ενασχόληση του ΔΣ με την προώθηση προβλημάτων των μελών, έχουν προαναφερθεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του. Σε καμιά περίπτωση δεν θα προβώ σε μεμονωμένες αξιολογήσεις συμπεριφορών – ενεργειών. Στο αποτέλεσμα θα αναφερθώ μόνο και συγκεκριμένα στην τελευταία Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την 28 Ιουν 20 στην Αγιά (Λάρισας) εν υπαίθρο, παρουσία 13 εκ των συνολικά 1075 μελών. Δεν μου άρεσε αυτή η εικόνα και για αυτό θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε.  

8η Ερώτηση : Ο Στρατιωτικός που έρχεται στο προσκήνιο, όπως γνωρίζετε κρίνεται καθημερινά. Είστε έτοιμος για κάτι τέτοιο ;

8η Απάντηση : Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη. Ουδέποτε μου προκάλεσε θυμό ή αντίδραση. Σεβόμενος τον εαυτό μου και τα μέλη που εκπροσωπώ οφείλω να την αποδέχομαι αξιολογώντας τις προθέσεις της. Μέσα σε αυτή λογικό είναι να υπάρχουν και τα κακώς κείμενα που φυσικά κάπου θα αποσκοπούν. Οι κατευθυνόμενες κριτικές, θα έρχονται πάντα αντιμέτωπες με την προσωπικότητα.


Σε αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά, ευχόμενος καλή επιτυχία στους υπόλοιπους συνυποψήφιους μου.




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Αν τα στελέχη δεν έχουν επαφή με τον συνδικαλισμό πρίν από την ίδρυση της ΠΟΕΣ, ΣΕΕΝΣΑ, ΠΟΜΕΝΣ και δεν γνωρίζουν τα παρασκήνια της διάσπασης μην περιμένουν να υπάρξει κοινή ομοσπονδία διότι κάποτε οι ηγεσίες και των δύο ομοσπονδιών ήταν μέλη σε ένα κοινό σύνδεσμο.
    Οι ενώσεις από μόνες τους αν δεν θέλουν οι ομοσπονδίες δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τα ακούνε από τα μέλη τους.
    Η λύση είναι μία καινούργια ΔΣ επαφή μαζί τους για διάσπαση των ομοσπονδιών και ίδρυση μιας καινούργιας ομοσπονδίας από την στιγμή που η ΠΟΕΣ και η ΠΟΜΕΝΣ δεν ακούνε.
    Οι φωτογραφίες και τα θα κουρασανε τον κόσμο και αν έχει γιγαντώσει ο συνδικαλισμός οφείλεται στα αναδρομικά πού κέρδισε κάποια ομοσπονδία και εν συνεχεία η απόδοση του ων υπολοίπων αναδρομικών το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά