Δεν είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση συνδικαλιστών στο γραφείο του ΥΕΘΑ



 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ.Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Χρόνος διοίκησης-ειδικής υπηρεσίας των Προέδρων και των Γεν. Γραμματέων συνδικαλιστικών ενώσεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συναφώς, ελεύθερο πάσης αμφιβολίας τελεί το γεγονός ότι η πρόβλεψη περί αμεταθέτου, όπως περιλαμβάνεται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79), αφορά αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της διοικήσεως των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του στρατιωτικού γραφείου του ΥΕΘΑ, δεν προβλέπεται, ούτε προκύπτει από την ισχύουσα διάταξη του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79) υποχρεωτική τοποθέτηση ή μετάθεση σε αυτό στελεχών μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων, για εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν, παρά μόνο υποχρέωση της Υπηρεσίας για παραχώρηση κατάλληλου χώρου προς διευκόλυνση της λειτουργίας των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εν κατακλείδι, το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία για ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή της προεκτεθείσας διάταξης, με σκοπό τη βελτίωση της συνοχής του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αλλά και την αποφυγή παρερμηνειών και ερωτημάτων ως προς την ορθή εφαρμογή του. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Τα στελέχη που είναι στο υπουργείο κάνουν υπηρεσίες;
    Κάθε πότε πηγαίνουν στις μονάδες τους η δεν πηγαίνουν;
    Δεν πληρώνονται όπως όλοι μας για να εργαζόμαστε το ίδιο και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο κράτος;
    Τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα;
    Εκτός από το να είναι δύο ομοσπονδίες με ανάλογες ενώσεις στην κάθε μία με κόντρες μεταξύ τους τι έχουν προσφέρει;
    Μάλλον βολεύονται 4 με 5 άτομα και από τις δύο ομοσπονδίες εις υγειαν των κοροιδων.
    Έργα και αποδείξεις τώρα και από τους δύο και όχι λόγια και φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά