ΥΠΕΘΑ: Ενέργειες για να πληρωθεί το προσωπικό για τις υπηρεσίες αποτροπής των μεταναστευτικών ροών»

 


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κύριος Χρήστος Δερμεντζόπουλος με θέμα «Καταβολή στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, των αποζημιώσεων για τις υπηρεσίες αποτροπής των μεταναστευτικών ροών», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

 Στους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων, για το τρέχον οικονομικό έτος, κατανεμήθηκαν 5 εκ. ευρώ στους αντίστοιχους κωδικούς για τις Δαπάνες Μεταναστευτικών Ροών. Σε κάθε περίπτωση, η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στο πλαίσιο της επιπλέον ενίσχυσης των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων, συναρτάται από την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους κωδικούς του Προϋπολογισμού του ΓΕΣ και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του Π.Δ. 200/1993 (Α΄75). Για αυτό το λόγο, προκειμένου να καταβληθεί η υπόψη αποζημίωση μέχρι και τον μήνα Ιούλιο 2020, το ΓΕΣ αιτήθηκε την περαιτέρω ενίσχυση του προϋπολογισμού του, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για έκτακτη δαπάνη που δεν είχε προβλεφθεί κατά τον αρχικό σχεδιασμό. Το συγκεκριμένο αίτημα εξετάστηκε αρμοδίως, από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και ήδη έχει προωθηθεί προς το καθ’ ύλη αρμόδιο και συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εγκριθεί η σχετική ενίσχυση. Πέραν των προαναφερθέντων, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του -2- ΥΠΕΘΑ, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες πηγάζουν από την αποστολή του και την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας του, λαμβάνει κάθε αναγκαίο διοικητικό μέτρο, προς την κατεύθυνση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά