Στρατιώτες από τη Λήμνο: Να παραμείνει ο μοριακός αναλυτής, αποδείχθηκε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για το νησί

 



Θετικό κρούσμα covid-19 επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του στην Λήμνο και επέστρεψε στο νησί από την άδειά του. Η ιχνηλάτησή του είναι αρνητική στον άμεσο περίγυρό του.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της γεωγραφικής και αριθμητικής εξάπλωσης πλέον του ιού και στην ουσία ήταν υγειονομικά αναμενόμενη.

Όμως πρέπει να κρατήσουμε και να αναδείξουμε ορισμένα σημεία:

1) Ο στρατιώτης είναι πλήρως ασυμπτωματικός και εντοπίστηκε από έλεγχο πρωτοκόλλου, ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται μαζικά σε όσους γυρνούν από άδεια από διάφορες περιοχές της χώρας.

Έχει τονιστεί από τους πρώτους μήνες της πανδημίας η αξία των μαζικών τεστ ως μέτρο -«ανάχωμα» για την εξάπλωση του ιού. Όταν όμως η Υγεία αντιμετωπίζεται με λογικές κόστους-οφέλους, η διενέργεια τόσων ελέγχων φαντάζει επιστημονική φαντασία. Ποιος εγγυάται ότι κανένας άλλος στρατιώτης από ολόκληρες ΕΣΣΟ που γυρνούν από άδεια δεν είναι ασυμπτωματικά θετικός;

2) Ο μοριακός αναλυτής που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Λήμνος αποδείχθηκε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για το νησί και συνεπώς για κάθε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή ή νησιά δυσπρόσιτου χαρακτήρα. Γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνει στο Γ.Ν. Λήμνου.

Ποιος εγγυάται όμως ότι δεν θα μετακινηθεί και αυτός όπως ο μοριακός αναλυτής της Σύρου, για να μπαλώσει τρύπες και κενά άλλων περιοχών κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης; Προσωπικό, κλινικές και υλικοτεχνικές υποδομές πηγαινοέρχονται μεταξύ νοσοκομείων και νησιών για να καλύψουν τα χαίνοντα κενά της χρόνιας υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

3) Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα για αυστηρότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων εντός των στρατοπέδων με σκοπό την προστασία της υγείας των στρατιωτών και των στελεχών.

Φαντάροι από τη Λήμνο


limnosreport

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά