Παρέδωσε την Διοίκηση της Προεδρικής Φρουράς ο Ροδόλφος Δημητρόγλου

 

Παρέδωσε την Διοίκηση της Προεδρικής Φρουράς ο Συνταγματάρχης Πεζικού Ροδόλφος Δημητρόγλου, ένας αξιωματικός που θεωρείται «καλός φίλος» της Καλύμνου, καθώς έχει συνδεθεί με μια σημαντική στιγμή για το νησί, την παρουσία των Ευζώνων στην παρέλαση της 7ης Μαρτίου 2020.


Σε μια σεμνή τελετή και με όλες τις προφυλάξεις και την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας, έγινε σήμερα στο Στρατόπεδο Γεώργιος Τζαβέλας η τελετή Παράδοσης & Παραλαβής της Διοίκησης της Προεδρικής Φρουράς, παρουσία του νέου Διευθυντού του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αντιναυάρχου (ΠΝ) Ευθύμιου Μικρού.


Ο απερχόμενος Διοικητής Συνταγματάρχης (ΠΖ) Ροδόλφος Δημητρόγλου, μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, παρέδωσε μετά από σχεδόν τρία χρόνια, καθήκοντα στον νέο Διοικητή, Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Μπεσίρη.

Ο Ροδόλφος Δημητρόγλου, ένας ικανός αξιωματικός, που τίμησε με την παρουσία του ως Διοικητής την Προεδρική Φρουρά, ήταν εκείνος που συνόδευσε το άγημα των Ευζώνων στην Κάλυμνο, το οποίο παρέλασε στην κεντρική πλατεία κατά την Επέτειο της 7ης Μαρτίου και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους τους Καλύμνιους, που θα έχουν για πάντα στη μνήμη τους το αγέρωχο βήμα των ανδρών του απελθόντα Διοικητή, ο οποίος τους καμάρωνε από την εξέδρα των επισήμων, γεμάτος αισθήματα πατρικής στοργής για τους άνδρες του. 


Να επισημανθεί πως η σχέση του απελθόντα Διοικητού της Προεδρικής Φρουράς με την Κάλυμνο και τα νησιά του Αιγαίου, συνίσταται και στο γεγονός ότι πλέον στις επίσημες φορεσιές των ανδρών, είναι και εκείνη του "Βρακοφόρου του Αιγαίου Αρχιπελάγους", η ένταξη της οποίας ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος", μια προσπάθεια που συνέδραμε ο Ρ. Δημητρόγλου.


Γι’ αυτή την τιμή και για τα μοναδικά αισθήματα που προκάλεσε σε όλους, η Κάλυμνος τον θεωρεί φίλο της και θα μένει στη μνήμη όλων των Καλυμνίων, τόσο η δική του παρουσία  όσο και το αγέρωχο παράστημα και ο μοναδικός βηματισμός των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς.


Ευχαριστούμε την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» για το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες από την τελετή, που ευγενικά παραχώρησε στον «Π.τ.Κ.».


palmostiskalymnou
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά