ΠΟΜΕΝΣ: Ποιοι θέλουν να αποστρατευσουν πρόωρα τον κ. Τσουκαράκη;

 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

της Ομοσπονδίας με την επωνυμία “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ” και το διακριτικό τίτλο “Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.”, που εδρεύει στον Δήμο Χαλανδρίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο.

Κοινοποιούμενη προς τον κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών

*****

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας, με την από 24-6-2020 ανακοίνωσή της (Η ΠΟΜΕΝΣ χαιρετίζει την απόφαση παραμονής του συναδέλφου κ.Τσουκαράκη από τον κ.ΥΕΘΑ), χαιρέτισε την παραμονή στην Υπηρεσία του Συνταγματάρχη κ. Ανέστη Τσουκαράκη, κατά τις τακτικές κρίσεις του 2020. Πάγια θέση άλλωστε της Ομοσπονδίας μας είναι το δικαίωμα κάθε στρατιωτικού, συνδικαλιστή ή μη, να συμπληρώσει πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν την αποχώρησή του από την Υπηρεσία.

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι σε δημόσια εμφάνισή του σε διαδικτυακή εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Καρβουνόπουλου Πάρι (Ο κορονοϊός, οι “ξεχασμένοι” στρατιωτικοί και που πάνε οι δωρεές του Έβρου; Α.Τσουκαράκης),  προ της διενέργειας των τακτικών κρίσεων, ο κ. Τσουκαράκης είχε ευθέως δηλώσει ότι «το σύστημα» επιδίωκε την πρόωρη αποστρατεία του. Μάλιστα, στην εν λόγω συνέντευξη, ο κ. Συνταγματάρχης δήλωσε επί λέξει ότι «κάποιοι του το είχαν υποσχεθεί αυτό», ότι «θα το πούμε μετά» [εννοώντας προφανώς ποιοι του το είχαν υποσχεθεί], «καταλαβαίνετε για ποιον μιλάω, ‘’τον έναν τον διώξαμε, τον άλλο θα τον διώξουμε’’, λες κι εμείς ήμασταν ‘’πακέτο’’».

Παρά τα ανωτέρω, μέχρι σήμερα ο κ. Τσουκαράκης δεν έχει γνωστοποιήσει ποιος του είχε «υποσχεθεί» την πρόωρη αποστρατεία του. Εντύπωση μάλιστα προξενεί το ότι, στη συγκεκριμένη εκπομπή, και ο δημοσιογράφος φέρεται να γνωρίζει σε ποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αναφέρεται ο κ. Συνταγματάρχης.

Είναι αδιανόητο όχι απλώς να υπονοείται αλλά να καταγγέλλεται ευθέως και δημόσια, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι ανώτερος αξιωματικός «απειλήθηκε» με πρόωρη αποστρατεία, και να μην έχει διερευνηθεί η καταγγελία αυτή ούτε να έχει κληθεί ο εν λόγω αξιωματικός να κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται. Και τούτο διότι δύο τινά μπορούν να ισχύουν μόνο: είτε ότι η καταγγελία αυτή ευσταθεί, οπότε προκύπτουν σοβαρότατες ευθύνες για όσους προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις τακτικές κρίσεις με εξωϋπηρεσιακά κριτήρια, είτε ο καταγγέλλων πετάει απλώς «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες καταγγελίες δεν μπορεί να αιωρούνται επ’ αόριστο. Η Υπηρεσία οφείλει να διερευνήσει σε βάθος τα σοβαρότατα αυτά ζητήματα και να αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο. Η Ομοσπονδία μας, από την πλευρά της, είναι αποφασισμένη να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διαλεύκανση αυτής της περίεργης υπόθεσης.

Με τιμή,

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2020

Για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Ρώτας, Επισμηναγός (ΥΔΚ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο θα πρέπει να γίνει μία ώριμη επιτέλους προσέγγιση για μια κοινή ομοσπονδία που θα αγκαλιάσει όλες τις ενώσεις για το κοινό συμφέρον όλων των συναδέλφων.
    Επίσης πρέπει να εξεταστεί το θέμα των Ε.Ο.Θ ώστε όλοι οι συνάδελφοι να μπορούν να παραμένουν τουλάχιστον για ένα έτος και όχι να γίνεται επιλεκτική κατάσταση και να βλέπουμε συναδέλφους να παραμένουν 2 και 3 χρόνια γιατί όλοι έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις και τα έξοδα να τρέχουν.
    Τέλος είναι καλό να αλλάξουν τα όρια παραμονής στον επόμενο βαθμό διότι κάποιους συναδέλφους τους καταλαμβάνει το όριο ηλικίας χωρίς να έχουν συμπληρώσει ούτε 33 η 34 έτη πραγματικής υπηρεσίας γεγονός που σημαίνει και λιγότερη σύνταξη και λιγότερο εφάπαξ στο τέλος
    Είναι υποχρέωση της κάθε ομοσπονδίας να υλοποιηθούν όλα αυτά τα σοβαρά θέματα για να μην κλονίζεται ο ρόλος και η αξιοπιστία τους διότι το κάθε στέλεχος πληρώνει με την μισθοδοσία του και επομένως απαιτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά