Μέριμνα Προσωπικού για Εγγραφή Τέκνων σε Πανεπιστημιακές Σχολές

 

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμε κ.κ. Αρχηγοί

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ», σας μεταφέρει την αγωνία και τον προβληματισμό που επικρατεί σε μεγάλο αριθμό στελεχών, τα τέκνα των οποίων συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2020 και αναμένουν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή των παιδιών τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως προς το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργούνται.

2.Λόγω της συνεχιζόμενης εδώ και δύο (2) εβδομάδες αναστολής των κανονικών αδειών αποτέλεσμα της αιτιολογημένης αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία όπου θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, οι Βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, εύλογα γεννάται το ερώτημα στα στελέχη, αν θα τους δοθεί η δυνατότητα να μεταβούν ανά την Ελλάδα με τα τέκνα τους, για την εξεύρεση Φοιτητικής κατοικίας καθώς και για την κατάθεση δικαιολογητικών στις σχολές εισαγωγής όπου απαιτηθεί (ανεξάρτητα της ηλεκτρονικής εγγραφής στις σχολές).

   Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμε κ.κ. Αρχηγοί

 3. Για τους παραπάνω λόγους και για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που θα επιφέρουν σύγχυση αλλά και απογοήτευση στα τέκνα των στελεχών, τα οποία όλη την χρονιά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (covid-19) έδωσαν τον αγώνα τους για να επιτύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ΠΟΜΕΝΣ, προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα (εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση επιφυλακής), διευκόλυνσης των στελεχών, τα τέκνα των οποίων επιτύχουν την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές να λάβουν κάτ’ εξαίρεση, μέρος των δικαιούμενων κανονικών τους αδειών.

4.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377 

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτρης Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά