Διάνοιξη οδού απο την ΜΟΜΚΑ στα Αντικύθηρα

 


Ξεκίνησαν σήμερα (19/08/2020) οι εργασίες για την διάνοιξη της οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων από τα μηχανήματα και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Ένα έργο που είχαμε οραματιστεί από ετών και που είναι η απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για την έναρξη των διαδικασιών συντήρησης και αναστήλωσης του Φάρου των Αντικυθήρων, ενός ιστορικού τοπόσημου του νησιού στον οποίον υπηρέτησε ο εμβληματικός Ρώσος Ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ. Το έργο αυτό αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν. Σημασία έχει ότι το στήριξε και το στηρίζει πλήρως ΟΛΗ η τοπική κοινωνία και κυρίως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που μετά από αίτημά μου το ενέταξε στον προγραμματισμό της ΜΟΜΚΑ καθώς πρωτίστως το έργο αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και συμβάλει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Σήμερα, παρέλαβα και την μελέτη αποκατάστασης του Φάρου που εκπονήθηκε με προσωπικές δαπάνες του κ. Πάνου Λασκαρίδη, ενός εκ των πλέον σημαντικών ευεργετών στον χώρο του Πολιτισμού, της Παιδείας και της Εθνικής Άμυνας. Τη μελέτη (σχέδια, αποτυπώσεις, όψεις, τομές, τεχνική έκθεση κ.λπ.) εκπόνησε ο γνωστός Αρχιτέκτων κ. Δημήτρης Ευταξιόπουλος που για λογαριασμό του Ιδρύματος Λασκαρίδη έχει εκπονήσει τις αντίστοιχες μελέτες αποκατάστασης των Φάρων του Μαλέα, του Πόρου και του Ταινάρου, που το Ίδρυμα Λασκαρίδη έχει χρηματοδοτήσει και αναστηλώσει πλήρως.

Εύχομαι το έργο να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον
προγραμματισμό και πάμε δυνατά για τα επόμενα!


* απο ανάρτηση Δημοσιογράφου Λεωνίδα Μπλαβέρη






Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά