Παρουσία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στις Εκδηλώσεις Μνήμης των Πεσόντων Αεροπόρων Δήμου Θέρμου

 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, παρέστη ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στις Εκδηλώσεις Μνήμης των Πεσόντων Αεροπόρων, στον Δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που δημιουργήθηκε για να τιμηθούν οι πέντε ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαος Σιαλμάς, Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Βασίλειος Κουρκούτας και Ευστάθιος Τσίγκας, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θέρμου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και μεταφέροντας τον προσωπικό χαιρετισμό του κ. Πρωθυπουργού, νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση μνήμης, αποτίνοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όλους τους διαχρονικά πεσόντες αεροπόρους, τους μαχητές των αιθέρων που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος, εκτελώντας με θάρρος και αυταπάρνηση την αποστολή τους, προσφέροντας αβίαστα τη ζωή τους υπέρ Πίστης και Πατρίδας.

Από την ημέρα που το Πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας κόσμησε η θυσία του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Εμμανουήλ Αργυρόπουλου, του πρώτου πεσόντα Έλληνα αεροπόρου, μια πλειάδα ιπταμένων ακολούθησε τον δρόμο τού καθήκοντος, τόσο σε πολεμικές όσο και ειρηνικές περιόδους, ποτίζοντας αβίαστα με το αίμα τους κάθε γωνιά της ελληνικής γης και καθιστώντας εαυτούς φωτεινό φάρο και εφαλτήριο εθνικής αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας και δημοκρατίας.

Όλοι τους έμειναν συνεπείς στους όρκους τους. Κατέδειξαν με την υπέρτατη θυσία τους, τι σημαίνει να υπηρετείς την Πατρίδα μέχρι της «τελευταίας ρανίδος του αίματός σου» και απέδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δύνανται να φέρουν σε πέρας το έργο τους, με υψηλή εθνική συνείδηση και αυταπάρνηση.

Η αυτοθυσία τους αποτελεί οδηγό, ηθική και ιερή παρακαταθήκη και αναγνωρίζεται από όλους μας ως σύμβολο υψηλής αξίας, που υπενθυμίζει τη διαχρονική πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Από τη δική τους θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, γνωρίζοντας ότι μόνο αν διαθέτουμε ακλόνητη πίστη, αδούλωτο πνεύμα και υψηλό φρόνημα, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις σύγχρονες προκλήσεις από όπου και αν αυτές εκπορεύονται.

Υποκλινόμενοι με ευλάβεια μπροστά στη θυσία τους, αναγνωρίζουμε το βαρύ ιστορικό μας χρέος να διατηρήσουμε ακέραιο το μεγαλείο της Πατρίδας και να παραμείνουμε πιστοί στα ιδανικά και στις παρακαταθήκες που μας κληροδοτήσαν.

Αντλώντας θάρρος, τόλμη και δύναμη από την προσφορά τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους, παραδίδοντας στα παιδιά μας το ίδιο απόθεμα εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Ο ελληνικός λαός, κληρονόμος του ανεκτίμητου πνευματικού θησαυρού και της ιστορίας των αρχαίων προγόνων του, αντιμετωπίζει τη θυσία των αεροπόρων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ως ύψιστη προσφορά προς την Πατρίδα. Με το συγκινησιακό της περιεχόμενο και την ηθική της διάσταση, καθιστά την ίδια την πράξη στοιχείο υποδειγματικής προσήλωσης στα ιδανικά μας και προϋπόθεση εθνικής ανασύνταξης και ιστορικής ανάτασης.

Κυρίες και κύριοι,

Σε ένα δύσκολο για τον ελληνισμό χρονικό και ιστορικό σταυροδρόμι, όπου οι προκλητικές συμπεριφορές των γειτόνων μας συνεχώς κλιμακώνονται, η προσήλωση στις αρχές καλής γειτονίας, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας στο ύψιστο επίπεδο, αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την εθνική μας προοπτική.

Υποχρέωση όλων μας είναι να διδαχθούμε από τη θυσία των πεσόντων αεροπόρων μας, να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία, να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά και να πράττουμε ο καθένας το καθήκον του, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς εκείνους που σήμερα τιμούμε.

Σμηνία Ευστάθιε Τσίγκα,

Σμηνία Βασίλειε Κουρκούτα,

Αρχισμηνία Ευάγγελε Σταθόπουλε,

Ανθυποσμηναγέ Κωνσταντίνε Κοντογιώργο,

Υποσμηναγέ Νικόλαε Σιαλμά,

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρατε για την Πατρίδα. Ο σεβασμός και η αγάπη μας θα σας συντροφεύουν πάντα.

Αθάνατοι – Αιωνία σας η Μνήμη».



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά