Έφυγε απο τη ζωή ο πρώτος κυβερνήτης του Α/Τ ΒΕΛΟΣ

 


Φωτογραφία από το αρχείο Γ.Μόραλη:η ορκωμοσία του Μόραλη,στο άγημα διακρίνονται οι Μανωλόπουλος και Κονοφάος πρωτοετείς Δόκιμοι.


Εχθες, 29 Αυγούστου έφυγε από τη ζωή,(100 ετών), ο πρωτος κυβερνήτης του Α/Τ ΒΕΛΟΣ, επίτιμος ΑΣ, Ναύαρχος, Γεώργιος Μόραλης.Ο αρχαιότερος εν ζωή απόφοιτος ΣΝΔ,τάξη εισόδου 1936 με ΑΜ 665.

«Ποιοι ήταν ήρωες για μένα; Ο πλωτάρχης Δημήτριος Αλεξάνδρου που πολεμούσε ενώ ήταν άρρωστος, ο γιατρός Γουργουρής που φρόντιζε τους αρρώστους μέχρι που βυθίστηκε η “Ολγα”, ο ναύτης Παράβαλος που χάθηκε και αυτός, ο έφεδρος σημαιοφόρος Δουρής που σκοτώθηκε από πολυβολισμό, οι ναύτες Καραμανλής και Χρυσοκέφαλος που σκοτώθηκαν και μας έσωσαν όταν εξερράγη στα χέρια τους ένα κιβώτιο με γομώσεις υπονομεύσεως, το οποίο προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την αποθήκη του πλοίου», λέει στην «Κ» ο αντιναύαρχος ε.α. Γεώργιος Μόραλης, καθισμένος στη μεγάλη τραπεζαρία του σπιτιού του, με πίνακες και σχέδια του αείμνηστου ζωγράφου και αδελφού του Γιάννη, να κοσμούν τους τοίχους.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά