Όσοι αποστρατεύονται μεταπίπτουν στην κατηγορία του…ανασφάλιστου- μετ εμποδίων η ασφάλιση ΕΦΚΑ
Το έτος μέριμνας προσωπικού, 2018, δεν κατάφερε να λύσει απλά χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γράφει ο Κώστας Αττίας

Απίστευτο, αλλά όχι μόνο αληθινό αλλά και εξοργιστικό.

Όσοι στρατιωτικοί αποστρατεύονται μεταπίπτουν στην κατηγορία του…ανασφάλιστου και αναγκάζονται να τρέχουν για να «κατακτήσουν το κάστρο» του ΕΦΚΑ από όπου και θα ρυθμιστεί η νέα ασφαλιστική τους κατάσταση.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο USAY.gr πραγματικά αφήνουν κάποιον με την απορία για το πως είναι δυνατόν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και τα μέλη των οικογενειών τους, να θεωρούνται ανύπαρκτοι για το ελληνικό κράτος επειδή την ώρα που δημιουργούνται ηλεκτρονικές εφαρμογές για τα πάντα όλα δεν υπάρχει μία «γέφυρα» που να μεταφέρει αυτόματα τους αποστρατευθέντες στην νέα τους ασφάλιση.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου οι ίδιοι λένε πως καλό θα ήταν να μην αρρωστήσουν για 3-4 μήνες, τόσο παίρνει η γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί δεν μπορούν να τους γράψουν ούτε …σιρόπι για τον βήχα.Το θέμα όμως, ειδικά σε εποχές κορωνοϊού, είναι μόνο σοβαρό, και καλό θα ήταν να βρεθεί μία λύση.

usay

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά