Αναγνώστης: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλιση των αποστράτων

 Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης ο στρατιωτικός που φεύγει απο τις ΕΔ με αποστρατεία κανονικά ασφαλίζεται και δεν υπάρχει πρόβλημα:


Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ υπάρχουν οδηγίες με τις απορρέουσες υποχρεώσεις-ενέργειες του απερχόμενου προσωπικού κατά την έξοδο από τις Ε.Δ. Μια από αυτές είναι και η ασφαλιστική ενημερότητα (υγεία). Δηλαδή μεταφερόμαστε από ασφάλιση ΥΠΕΘΑ σε ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΠΑΔ. Απλά με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων κτλ- ηλεκτρονική συνταγογράφηση. δεν παίρνουμε πλέον βιβλιάρια όπως παλιά απλά περνάμε απογραφή με ΑΜΚΑ και έτσι φαινόμαστε ηλεκτρονικά στο εθνικό σύστημα υγείας αν είμαστε ασφαλισμένοι ή όχι.(στρκά ή πολιτικά νοσοκομεία, στκούς ή ιδιώτες ιατρούς). Τουτέστιν, πλέον δεν υφίσταται ΟΠΑΔ (βιβλιάρια νοσηλείας ιδίου+μελών) αλλά μόνο ΕΦΚΑ. Οπότε πηγαίνουμε στα κεντρικά του ΕΦΚΑ της πόλης που διαμένουμε. Για την Θεσσαλονίκη τέλος ΟΠΑΔ -Καζαντζάκη 4. Πηγαίνουμε πλατεία Αριστοτέλους στα κεντρικά του ΕΦΚΑ (απέναντι απο ΑΤ Λευκού Πύργου) στο γκισέ 1 ή 6-ισόγειο (με ΦΕΚ αποστρατείας-βεβαίωση Μονάδος ότι παραδώσαμε τα βιβλιάρια νοσηλείας ΥΠΕΘΑ-Ε1 όπου αναγράφεται το ΑΦΜ το δικό μας και της συζύγου (εάν δεν είχε δική της ασφάλιση)-βεβαιώσεις μέσω ΗΔΙΚΑ για τα ΑΜΚΑ των προς ασφάλιση μελών- πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Χ2 φορές- και τέλος Φ/Α αστυνομικής ταυτότητας ιδίου και των μελών (εάν έχουν).   Βιβλιάρια ΤΕΛΟΣ δεν υπάρχουν, απλά ο υπάλληλος μας περνάει ηλεκτρονικά μέσα στο σύστημα (ΑΠΟΓΡΑΦΗ) και τέλειώσαμε. Επίσκεψη σε στρατιωτικό ή πολιτικό νοσοκομείο ή σε ιδιώτη ιατρό μόνο με το ΑΜΚΑ. Σε μένα η όλη υπόθεση πήρε περίπου 30 λεπτά.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά