Παναγιωτόπουλος: Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την αυξητική τάση κρουσμάτων

 


Σε απάντηση της (ε) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των νέων στρατευμένων, από την πανδημία του κορονοϊού που παρουσιάζει αυξητική τάση», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχάς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σας έχει ενημερώσει αρκούντως, αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Μειζόνων Σχηματισμών, Μονάδων, Πολεμικών Πλοίων και Υπηρεσιών. Ενδεικτικά επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στις (γ) και (δ) σχετικές απαντήσεις μας επί των (α) και (β) ομοίων ερωτήσεων που είχατε καταθέσει. Τα εν λόγω μέτρα συνεχίζουν να τελούν σε ισχύ πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σε εναρμόνιση με τις κατά καιρούς εκδοθείσες οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Με την εμφάνιση αυξητικής τάσης της υγειονομικής κρίσης, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), την 30η Ιουλίου και την 6 η Αυγούστου τρέχοντος έτους, εκδόθηκαν και νέες οδηγίες/κατευθύνσεις, όπως η απαγόρευση συγκεντρώσεων προσωπικού, η τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής, σύμφωνα με τις εκδοθείσες Υπουργικές -2- Αποφάσεις. Ειδικότερα σας γνωρίζεται ότι: Έχει καταστεί υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλο το προσωπικό που εισέρχεται και εξέρχεται, σε στρατιωτικές Μονάδες - Υπηρεσίες, καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται. Ομοίως κατέστη υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλα τα Στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων και σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι καθορίζονται με διαταγές της Υπηρεσίας. Διευκρινίζεται δε ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στις πάσης φύσης στρατιωτικές δομές υγείας, είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής μάσκας, από το προσωπικό και μη ιατρικής, από τους ασθενείς και τους επισκέπτες. 


Εν κατακλείδι, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά υγειονομικά και διοικητικά μέτρα προστασίας έναντι της νόσου Cοvid-19, πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, τους νόμους και τις υφιστάμενες διαταγές. Περαιτέρω, υφίστανται ειδικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης περιστατικών, που έχει στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία αυτών, αλλά και την προστασία του υπηρετούντος στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Επίσης, πραγματοποιούνται ειδικές εξετάσεις για την επιβεβαίωση κρούσματος Cοvid-19, όταν αυτό απαιτείται επιστημονικά, ενώ ακολουθείται η επιβεβλημένη και ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή και νοσηλεία. Παράλληλα, εφαρμόζονται καθημερινά απολυμάνσεις χώρων και οχημάτων, από κατάλληλα συνεργεία και με τα ενδεδειγμένα απολυμαντικά μέσα, ενώ χορηγείται σε καθημερινή βάση το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (γάντια, αντισηπτικό υγρό, μάσκες) στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η λήψη περαιτέρω μέτρων για την προστασία της υγείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Cοvid-19, τελεί σε διαρκή επεξεργασία σε συνάρτηση με τα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά δεδομένα εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, αποτελώντας αντικείμενο συνεχούς και δυναμικού επιχειρησιακού σχεδιασμού. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά