Η Άγκυρα επεκτείνει έως τις 27 Αυγούστου την παράνομη Navtex

 


Τα ελληνικά πολεμικά πλοία παραμένουν στις θέσεις τους

Προκαλεί η Άγκυρα, ανακοινώνοντας την επέκταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομης Navtex (που έληγε σήμερα, 23/8, το βράδυ), βάσει της οποίας το Oruc Reis παραβιάζει την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας επικίνδυνη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η επιλογής της Τουρκίας, για την οποία πάντως είχαν προϊδεάσει αναλυτές της προκλητικής τακτικής του Ερντογάν δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα «αδειάζοντας» και τη Γερμανία που τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα για απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχείρημα που προφανώς χρησιμοποιεί για να εμποδίσει και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ.

Όσοι προειδοποιούσαν για νέα προκλητική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας με παράτασης της παράνομης Navtex για το Oruc Reis, τόνιζαν ότι η τρίμηνη περίοδος από το αίτημα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (TRAO) στο τουρκικό υπουργείο Ενέργειας για έρευνες στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου λήγει στις 28 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό η επιφυλακή του Πολεμικού Ναυτικού και η παρακολούθηση του Oruc Reis και της συνοδείας του συνεχίζεται κανονικά.

navtex

Στο μεταξύ, στην πρώτη αντίδραση της Αθήνας στη νέα τουρκική πρόκληση επισημαίνεται ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της αποδεικνύει διεθνώς ότι οι αναφορές της στο διεθνές δίκαιο και τον διάλογο είναι προσχηματικές. 

 

in.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά