Συνάντηση ΥΕΘΑ με την ΠΟΕΣ

 

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΟΕΣ, Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Δημήτριο Μεθενίτη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και περιστράφηκε γύρω από την καθημερινότητα των στρατιωτικών και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επί των οποίων ο κ. Υπουργός έδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό ενήμερος. Επί τούτου ο Πρόεδρος του ΔΣ παρέδωσε στον κ. Υπουργό πλήρες ενημερωτικό υπόμνημα της ΠΟΕΣ, συνοδευόμενο από προτάσεις.

 Από το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν με βάση την ατζέντα της ΠΟΕΣ, αξίζει να αναφερθεί ότι τον κ. Υπουργό έδειξε να απασχολεί το μείζον θέμα των παραιτήσεων και οι λόγοι που οδηγούν σε αυτές. Επί τούτου συζητήθηκε η δυσχερής εργασιακή καθημερινότητα, η έλλειψη αναγνώρισης και η οικονομική δυσπραγία που βασανίζει το στρατιωτικό προσωπικό. Συνδυαστικά με τα παραπάνω, σημαντικό μέρος της συζήτησης απασχόλησαν ζητήματα υποστελέχωσης με όλα όσα αυτά σχετίζονται (πχ απολύσεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ κλπ).

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η ανταπόκριση του κ. Υπουργού ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς και ότι τα θέματα του προσωπικού βρίσκονται πολύ ψηλά στην ημερήσια ατζέντα της Ηγεσίας. Ευελπιστούμε δε, ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος που είχε δημιουργήσει πολλά παράπονα τα τελευταία χρόνια, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

 Από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας, ευχηθήκαμε στον κ. Υπουργό κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ευχόμενοι τη μέγιστη δυνατή παραμονή στη θέση. Τέλος επισημάναμε ότι ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στα προβλήματα των στρατιωτικών και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά