Νικητής για τις περιβαλλοντικές δράσεις ο 34 Λόχος Αντιαρματικών της 34 Μ/Κ ΤΑΞ





Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε τον 34 Λόχο Αντιαρματικών (34 ΛΑ-Τ) της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, ως «ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» των Ενόπλων Δυνάμεων για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε εντός του 2022, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Το βραβείο παρέλαβε ο Διοικητής του 34 ΛΑ-Τ, Ταγματάρχης (ΠΖ) Ιωσήφ Πεταχίδης.

Στην βράβευση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο 34 ΛΑ-Τ παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής του πρώτευσε όπως προέκυψε από την τελική βαθμολογία που έλαβε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε.

Ενδεικτικά αναφέρεται μια σειρά από δράσεις που ανέπτυξε, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων μέσω συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης, η ανακύκλωση απόβλητων λιπαντελαίων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω του περιορισμού της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και της αντικατάστασης όλων των λαμπτήρων με λαμπτήρες τύπου LED, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό του Λόχου για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την διεξαγωγή των ασκήσεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην βράβευση του «ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», που έχει καταστεί πλέον θεσμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποσκοπώντας στην προαγωγή του ευγενούς συναγωνισμού μεταξύ των Μονάδων στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Επισήμανε επίσης τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ενέργειας και συντήρησης υποδομών, υλικών και μέσων, επηρεάζοντας τις επιχειρησιακές δράσεις, οδηγώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην ανάγκη ενσωμάτωσης του παράγοντα “περιβάλλον”, σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και διεξαγωγής τόσο της εκπαίδευσης, όσο και των επιχειρήσεων και αποστολών.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Οδικό Χάρτη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του, μέσω του οποίου οι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσουν δράσεις και λαμβάνουν μέτρα με σκοπό την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους. Τόνισε επίσης το σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε την τελευταία τριετία, αλλά και αυτό που έχει ήδη δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείνοντας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνεχάρη τον Διοικητή και το προσωπικό του 34 ΛΑ-Τ για την διάκριση που πέτυχε, και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι περιβαλλοντικές τους δράσεις θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις Μονάδες και το σύνολο του προσωπικού και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

1 του 6














Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά