Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Εγκαίνια της Έκθεσης «Η ιστορική εξέλιξη των Στρατιωτικών Στολών από το 1821 έως σήμερα» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών




Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στα εγκαίνια της Έκθεσης με θέμα «Η ιστορική εξέλιξη των Στρατιωτικών Στολών από το 1821 έως σήμερα» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το γεγονός ότι η Έκθεση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος διακατεχόταν από βαθιά αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υψηλές αξίες που αυτές εκφράζουν, και ανήλθε επάξια στα ύπατα αξιώματα της στρατιωτικής ιεραρχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο.

Αναφερόμενος στα πολύτιμα συλλεκτικά εκθέματα, τόνισε ότι αυτά προσφέρουν μια εμπειρία ιστορική, γνωστική, αναμνησιακή και συνειδησιακή, και επισήμανε ότι αποτελούν ιερά σύμβολα, τα οποία συνδέονται αναπόσπαστα με τους μεγάλους και καθοριστικούς αγώνες του Έθνους στην νεότερη ιστορία του.

Απευθυνόμενος στον συλλέκτη κ. Στέφανο Μωραΐτη τον συνεχάρη για την προθυμία του να εκθέσει επ’ ωφελεία του ευρύτερου κοινού την πολύτιμη συλλογή του στους φιλόξενους χώρους του Πολεμικού Μουσείου, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορική της αξία.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, εξήρε το έργο του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών κ. Αναστάσιου Λιάσκου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποσκοπεί στην διάσωση της ιστορικής μνήμης του Έθνους μας, μέσω των πολλαπλών επιτυχημένων πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης:

● Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

● Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

● Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κ. Άννα Μαρία Τσικρικώνη, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

● Μέλη της οικογένειας του αείμνηστου Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

● Μέλη και φίλοι της οικογένειας του συλλέκτη κ. Στέφανου Μωραΐτη.

1 του 10











Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά