Συμμετοχή ΥΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς - Λαχανά

 



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη σήμερα, Τέταρτη 21 Ιουνίου 2023, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις Εκδηλώσεις Εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς.

Ο κ. Στεφανής παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθώς και την επιμνημόσυνη Δέηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς και κατέθεσε στεφάνι. Επισκέφθηκε επίσης το Πολεμικό Μουσείο και παρακολούθησε την παρέλαση Στρατιωτικών τμημάτων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και μαθητών.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει μια ένδοξη σελίδα της Ιστορίας, η οποία αποτελεί φυσικό επακόλουθο του υψηλού ηθικού, του ηρωισμού και της ανδρείας του Ελληνικού Στρατού. Ενώπιον της ανησυχητικής διεθνούς συγκυρίας γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη, διότι από το αποτέλεσμά της αξίζει να συγκρατήσουμε ορισμένα σημαντικά διδάγματα από την Ελλάδα της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων.

Πρώτον, τη σημασία της άρτιας προς πόλεμο προπαρασκευής, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από ένα ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξοπλισμών και αναδιοργάνωσης.

Δεύτερον, την κρισιμότητα της διπλωματίας και των συμμαχιών, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν και απέδωσαν τα μέγιστα την ώρα της κρίσης.

Τρίτον, την αξία της εθνικής ενότητας, που ήταν το κέντρο βάρους της ελληνικής πολεμικής προσπάθειας.

Όταν ολόκληρο το Έθνος συστρατεύεται για υψηλά ιδανικά, επιτυγχάνεται το ακατόρθωτο».
















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά