14ο Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ





Από την Τετάρτη 7 έως την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και παρουσία του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Κυριάκου ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, διεξήχθη το 14ο Ετήσιο Συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC), με θέμα «Energy Security and the Maritime Interdiction; A Road to Pave in a Complex Contemporary Security Environment», στην Σούδα της Κρήτης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 105 σύνεδροι προερχόμενοι από 26 κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αμυντικής και ναυτιλιακής βιομηχανίας. Κατά την διάρκεια των εργασιών του αναδείχθηκε η πολυπλοκότητα του ζητήματος της ενεργειακής ασφάλειας, καθιστώντας αδιαμφισβήτητη την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία του Συνεδρίου προς την κατεύθυνση εξαγωγής συμπερασμάτων και προτάσεων για το εν λόγω ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε και ο καθοριστικός ρόλος του ΚΕΝΑΠ/ NMIOTC, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτικής αποτροπής, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται και ο τομέας της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς για σειρά ετών συμβάλλει στις προσπάθειες αναβάθμισης των Συμμαχικών δυνατοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως κεντρικοί ομιλητές στο Συνέδριο συμμετείχαν:

• O Επιχειρησιακός Διοικητής (Operation Commander – OPCDR) της επιχείρησης European Union Naval Force Mediterranean Operation IRINI (EUNAVFOR MED IRINI) Rear Admiral (UH) Stefano Turchetto.
• Ο Director of Operations of the European Union Military Staff (EUMS) Brigadier General Bart Laurent.
• Ο Assistant Secretary General for Emerging Security Challenges του ΝΑΤΟ κ. David van Weel, μέσω τηλεδιάσκεψης.
• Ο Political Advisor of NATO’s Allied Maritime Command (MARCOM) Professor James Henry Bergeron.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης:

• Ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ.
• Ο Deputy Commander of the Bulgarian Navy Flotilla Admiral Georgi Penev.
• O Rear Admiral Gunnstein Bruåsdal NOR (N), Deputy COS Partnerships Directorate στο SHAPE.
• Ο Deputy Chief of Staff – Plans NRDC-GR Brigadier General Giovanni Parmiggiani ITA (A).
• Ο Commodore Drew Stacey, Royal Navy, Commander Fleet Operational Standards and Training (COMFOST).
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά