Προγραμματική Σύμβασης ΓΕΕΘΑ και ΕΚΠΑ για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας του προσωπικού





Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ο Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καθηγητής κ. Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητής κ. Νικόλαος Βούλγαρης, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΕΚΠΑ.

Σκοπός της σύμβασης είναι η υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), μέσω της ανάπτυξης και χρήσης εξειδικευμένων Ψυχομετρικών Εργαλείων, για τον έγκαιρο εντοπισμό και πρόληψη ψυχικών νοσημάτων.

Τα Ψυχομετρικά Εργαλεία προσδίδουν την δυνατότητα μεταξύ άλλων, για στοχευμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας του προσωπικού, με αποτέλεσμα την διασφάλιση του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας των ΕΔ. Επιπλέον, σημαντικός είναι και ο κοινωνικός αντίκτυπος, καθώς η πρόληψη της ψυχικής νόσου και των πολυεπίπεδων συνεπειών της στο άτομο, έχει αντίστοιχες επιδράσεις στην οικογένεια, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί ένα ακόμα βήμα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΕΚΠΑ (πατήστε εδώ), η οποία αντικατοπτρίζει τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, ως προς την διαλειτουργικότητα των ΕΔ και ειδικότερα την εξωστρέφειά τους προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, καθώς εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις ικανότητες του προσωπικού των ΕΔ, και ενισχύει έτι περαιτέρω την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξή τους.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά