Συμμετοχή ΥΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Καπετάν Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγκα, στη Καρυδιά του Δήμου Έδεσσας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Ιωάννη Μουράτογλου. Στη συνέχεια, μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς, όπου παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο Μακεδονομάχοι, υπέρ βωμών και εστιών, στις 7 Ιουνίου 1907.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Στεφανής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων. Μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε να υπάρξει συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπέρ του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Έδεσσα, τόνισε ότι θα εξετασθεί η πιθανότητα παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και επεσήμανε πως θα ενισχυθεί με εξοπλισμό το Μουσείο Άγρα στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του:

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των Αγωνιστών του Έθνους και της Πίστης μας. Αποτελούν παράδειγμα για εμάς και για τις επόμενες γενιές διότι είναι σύμβολα πατριωτισμού, ήθους, συνέπειας στο καθήκον, αλλά και πιστής φιλίας. Αθάνατοι».





















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά