ΓΕΕΘΑ: Έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο στην Πύλο





nayagio-diaswsi© Παρέχεται από: Protothema.gr

Πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο σημείο του ναυαγίου στην Πύλο, έδωσε στη δημοσιότητα, νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Πιο συγκεκριμένα η κάμερα καταγράφει τη στιγμή που σκάφος του Λιμενικού Σώματος πλησιάζει το σημείο στο οποίο συνέβη το πολύνεκρο ναυάγιο, προκειμένου να παράσχει βοήθεια. Υπενθυμίζεται ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μετά την τραγωδία είναι 78, ενώ 104 άνθρωποι διασώθηκαν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών 568 είναι οι αγνοούμενοι.






Το BBC μεταδίδει πλάνα από το σημείο των ερευνώνΣτο μεταξύ πλάνα από την περιοχή όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για δεκάδες ανθρώπους φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το BBC. Σε αυτά εικονίζονται οι δραματικές προσπάθειες ώστε να εντοπιστούν αγνοούμενοι μετανάστες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν από επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Beyond την περασμένη Τετάρτη και δείχνουν παραπλέοντα σκάφη αλλά και ελικόπτερο να συμμετέχουν στις έρευνες για τους αγνοούμενους ανοιχτά της Πύλου.





Φαίνεται η φρεγάτα Κανάρης αλλά και ένα Super Puma που πετάει πάνω από το σημείο, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για τους επιβαίνοντες στο υπερφορτωμένο αλιευτικό που εξακολουθούν να αγνοούνται.







Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς αποτελέσματα. Συμμετείχαν μία Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και από 2 έως 9 παραπλέοντα πλοία. Τα πλωτά του Λιμενικού άρχισαν το πρωί τις έρευνες.

Το ότι για σχεδόν δύο ημέρες δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένας αγνοούμενος κάνει τους αρμόδιους απαισιόδοξους για τη συνέχεια και αυξάνει τους φόβους ότι έχει συμβεί ίσως το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες με ακρίβεια. Ίσως μόνο οι διακινητές να έχουν εικόνα οι οποίοι ανακρίνονται. Έχει ακουστεί από μαρτυρίες διασωθέντων, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα, ότι επέβαιναν από 500 έως και 750 άτομα.

Η τραγική εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι μεγάλος αριθμός μεταναστών, κυρίως γυναίκες και παιδιά ήταν κλειδωμένοι στο αμπάρι του σιδερένιου αλιευτικού. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες ψυχές ήταν στοιβαγμένες και κλειδωμένες σε έναν χώρο 30-40 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του Λιμενικού στο protothema.gr, είναι μία τακτική που ακολουθούν οι διακινητές προκειμένου να έχουν πιο εύκολα υπό έλεγχο τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και να αποφεύγουν τις αναταραχές μέσα στο σκάφος.



msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά