Το στρατιωτικό ασθενοφόρο στην Κω θα υποστηρίξει το νησί










Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, ότι έως την προσεχή Παρασκευή θα έχουν μετακινηθεί στην Κω τέσσερις διασώστες με στόχο την λειτουργία του 2ου ασθενοφόρου απέσπασε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, κατά την επίσκεψη του στην υπηρεσία, σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου τύπου του δήμου.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα δεδομένα του νησιού και την επιτακτική ανάγκη ιατρικής κάλυψης κατοίκων και επισκεπτών. Μετά τη διαβεβαίωση του κ. Παπαευσταθίου ο Θεοδόσης Νικηταράς επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Αιγαίου, Σάββα Καραταπάνη, από τον οποίο ζήτησε η 2η βάρδια ασθενοφόρου να διατεθεί με έδρα την Αντιμάχεια.


Επίσης, διευθετήθηκε η δυνατότητα επιπλέον υποστήριξης με ασθενοφόρο του Στρατού, μετά τη συμφωνία Υπουργείου Υγείας , ΕΚΑΒ, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω απέστειλε λίστα γιατρών που θα διατεθούν για κάλυψη λειτουργίας του στρατιωτικού ασθενοφόρου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Κω πρότεινε, με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο να υποστηρίζει το ΕΚΑΒ με χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των διασωστών, ενώ ζήτησε να αξιοποιηθεί το ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό και όσοι αποφοιτούν από το δημόσιο ΙΕΚ της Κω ή άλλα αντίστοιχα ΙΕΚ, με αυτή την ειδικότητα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά