ΣΟΕΔ: Ημερίδα «Σχολικός εκφοβισμός (bullying) και ασφάλεια στο διαδίκτυο»

 







Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» (ΟΚΑΝΑ) με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, και το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ)με πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Κοντούρη, στο πλαίσιο των δράσεών τους για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση της οικογένειας και της ευρύτερης κοινότητας, διοργανώνουν από κοινού Ημερίδαμε τίτλο: «Σχολικός εκφοβισμός (bulling) και ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Η «Πρόταση Ζωής», είναι Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που προέκυψε από τη συνεργασία φορέων της τοπικής κοινότητας και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και ασχολείται με την καθολική πρόληψη, η οποία απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και στοχεύει στην άμβλυνση της ανάπτυξης εξαρτητικών συμπεριφορών. Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα, στην οικογένεια καθώς σε διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση της ψυχικής δομής του ατόμου και η προώθηση των ποιοτικών ανθρώπινων σχέσεων.

Το «Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων» με το διακριτικό τίτλο «Σ.Ο.Ε.Δ Οικογένειες Στρατιωτικών»είναι πανελλήνιο αστικό σωματείο με έδρα το Βόλο και δραστηριοποιείται με γνώμονα τη στήριξη  του θεσμού της οικογένειας, που δεδομένης της εποχής των μεταβολών που διανύουμε, δυσκολεύεται να εκπληρώσει τον ρόλο της χωρίς στήριξη και υποστήριξη. Οι βασικοί στόχοι του Σ.Ο.Ε.Δ. είναι η ενίσχυση των οικογενειών των υπηρετούντων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς καιη πολιτιστική και πνευματική τους καλλιέργεια με την πραγματοποίηση δράσεων, όπως η εν λόγω ημερίδα.

Η ημερίδα διοργανώνεται με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ομιλητές θα είναι η κ. Άρτεμις Τσίτσικα, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ), και Επιστ. Υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» με θέμα  «Εκφράσεις βίας στο σχολικό περιβάλλον» και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Παπακώστας,Διευθυντής της ΔιεύθυνσηςΔίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο – Ο ρόλος της ΔΙ.Δ.Η.Ε.».

Την εκδήλωση θα συντονίσειη δημοσιογράφος Άρτεμις Καλαμογιώργου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα τηρηθούν όλα τα όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ο.Ε.Δ.

 ΤΗΣ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

                       

 

ΖΙΓΓΙΡΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                                                   ΚΟΝΤΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά