Δεν θα πάρουν φέτος επιλαχόντες για τις σχολές

 


Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), και τη διαπίστωση συνολικού ελλείμματος 153 επιτυχόντων σε σχέση με τις θέσεις που προκηρύχθηκαν, πρόκειται σύντομα να διαπιστωθεί πόσο περισσότερο θα αυξηθεί το έλλειμμα λόγω μη εμφάνισης για κατάταξη ή την έπειτα από αυτή υποβολή παραίτησης και αποχώρησης.

Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση και για ποικίλους λόγους ποσοστό επιτυχόντων (κατ’ εκτίμηση 10% έως 15%) στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ δηλώνει παραίτηση και αποχωρεί. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το έλλειμμα τόσο όσον αφορά τους εισακτέους όσο και τους μη παρουσιασθέντες προς κατάταξη και υποβάλλοντες παραίτηση καλυπτόταν από τους επιλαχόντες.

Το πρόβλημα

Φέτος όμως, μετά την εισαγωγή του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), ως προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής, πλέον δεν υπάρχουν επιλαχόντες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία είχε προκηρύξει συνολικά 369 θέσεις και κατέγραψε 255 επιτυχόντες (έλλειμμα 114 επιτυχόντες, ποσοστό 30,89%).

Προς το παρόν δεν έχει αναληφθεί κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι η ανάληψη συνδυασμένων δράσεων με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή των επιτυχόντων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής


newsbreak

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά