Παραπομπή στις Υγειονομικές ΕπιτροπέςΥποψηφίων Εφέδρων ΟΒΑ


 1. Με διαταγή του ΓΕΑ/Β4(ΔΣΛ) παραπέμπονται για εξέταση της σωματικής τους ικανότητας εκατόν πενήντα έξι (156) υποψήφιοι έφεδροι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που υπέβαλαν δικαιολογητικά για την επανακατάταξή τους στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών. Οι παραπεμπόμενοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές από 28 Σεπτεμβρίου 2021 έως 6 Οκτωβρίου 2021.

2. Η εξέταση της σωματικής ικανότητας των παραπεμπόμενων πραγματοποιείται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού Ξηράς, με εξαίρεση τους εφέδρους που διαμένουν στο Νομό Αττικής, οι οποίοι εξετάζονται από την Ανώτατη Αεροπορίας Υγειονομική Επιτροπή (251 ΓΝΑ – Αθήνα).

3. Οι παραπεμπόμενοι κατά την παρουσίασή τους στην Υγειονομική Επιτροπή πρέπει να έχουν μαζί τους:

α. Το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο αποδεικνύει την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση απώλειας της αστυνομικής τους ταυτότητας, βεβαίωση αστυνομικής αρχής με επικολλημένη φωτογραφία, στην οποία να αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση νέου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

β. Το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην οποία θα καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες ή Rapid test το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 48 ώρες, πριν από την ημέρα παρουσίασής τους).

4. Επισημαίνεται ότι πριν από την παρουσίασή τους για εξέταση θα πρέπει να προηγείται υποχρεωτικά τηλεφωνική επικοινωνία του παραπεμπόμενου με την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή για τον καθορισμό συγκεκριμένου ραντεβού, εντός της χρονικής περιόδου από 28 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 6 Οκτωβρίου 2021.

5. Εφόσον υποψήφιοι, πριν την παρουσίαση τους, διαγνωσθούν ως θετικοί στη λοίμωξη COVID-19 ή χαρακτηριστούν ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και τεθούν σε υγειονομικό αποκλεισμό, οφείλουν να απευθυνθούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο ΓΕΑ/Β4(ΔΣΛ)/2ο (email επικοινωνίας: b42.hafgs@haf.gr), προκειμένου να καθοριστεί εναλλακτική ημερομηνία παρουσίασης τους στις Υγειονομικές Επιτροπές. Κατά την παρουσίασή τους, προκειμένου να γίνουν δεκτοί από την αντίστοιχη Υγειονομική Επιτροπή, πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα σχετική βεβαίωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τον έλεγχο της διάρκειας του υγειονομικού αποκλεισμού, η αίτηση και αποστολή της οποίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης «generalsecretary@civilprotection. gr».

6. Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν με δική τους ευθύνη αναφορικά με τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης, καθώς και για τα τηλέφωνα επικοινωνίας στη Διαταγή Παραπομπής για Υγειονομική Εξέταση Υποψηφίων ΟΒΑ ΠΑ 2021 (πληκτρολογώντας Ctrl και F και το επώνυμο).

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά