Βρετανία: Ο στρατός θα ανεφοδιάσει τα πρατήρια καυσίμων

 

Τον στρατό θα κινητοποιήσει η βρετανική κυβέρνηση για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων ενώ παράλληλα καταργεί τους νόμους περί ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης της βενζίνης που θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς εξαντλούνται έως και το 90 % των αποθεμάτων.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα κληθεί να αποφασίσει σήμερα εάν θα υπογράψει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, Escalin, για την αντιμετώπιση της κρίσης καυσίμων στη Βρετανία με τα πρατήρια στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας να έχουν αποθέματα κάτω από το 20 %, καθώς οι χιλιάδες ελλείψεις οδηγών φορτηγών προκαλούν καθυστερήσεις στις παραδόσεις με τους καταναλωτές να εκδηλώνουν συμπεριφορές πανικού.

 

Η ΕΡΤ επικαλειται την εφημερίδα Telegraph η οποία εξηγεί ότι 1.500 έως 2.000 πρατήρια καυσίμων έχουν  ξεμείνει από τουλάχιστον έναν τύπο καυσίμου, ενώ η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA), η οποία αντιπροσωπεύει 5.500 ανεξάρτητους σταθμούς, δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των αποθεμάτων εξαντλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Ο πρόεδρός της, Μπράιαν Μάντερσον, είπε ότι θα χρειαστεί έως και μία εβδομάδα για να ανεφοδιαστεί-και προειδοποίησε ότι η κρίση θα μπορούσε να «διαιωνιστεί» εάν οι οδηγοί-καταναλωτές, συνεχίσουν να πανικοβάλλονται.

Βρετανία: Ο στρατός θα ανεφοδιάσει τα πρατήρια καυσίμων (tvxs.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά