Μόνο οδοιπορικά δικαιούνται οι στρατιωτικοί που πήραν μέρος στις πυρκαγιές

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν περιπολίες ή συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 


Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ.200/1993 (Α' 75), στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των ΕΔ, που εκτελούν περιπολίες σε δασικές περιοχές, με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών, καθώς και σε όσους συμμετέχουν στην κατάσβεση αυτών και απομακρύνονται από τις Μονάδες τους, καταβάλλονται οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας για όλες τις ημέρες απασχόλησής τους, ανεξαρτήτως της απόστασης από την Μονάδα υπηρέτησής τους. 

Επιπλέον, με το άρθρο 13 του παραπάνω Π.Δ, τα ανωτέρω οδοιπορικά έξοδα, δεν υπόκεινται στο ανώτατο όριο ημερών εκτός έδρας, για το οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί αποζημίωση κατά μήνα στο κινούμενο για εκτέλεση υπηρεσίας στρατιωτικό προσωπικό. 


Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η καταβολή των εν λόγω αποζημιώσεων πραγματοποιείται, ύστερα από την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, από τους ενδιαφερομένους, στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, εντός εύλογου χρόνου, και βαρύνει τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού των Γενικών Επιτελείων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν διαπιστωθεί προβλήματα.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά