Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Οι ΕΔ παίρνουν σειρά - Οι ημερομηνίες που προτείνονται







Αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι η κυβέρνηση, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν και τα πρώτα συμπεράσματα για το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία.


Αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων η κυβέρνηση εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των υπολοίπων εκπαιδευτικών, που μέχρι στιγμής πηγαίνει στην εργασία του με δύο rapid test την εβδομάδα.


Από εκεί και πέρα εφόσον τα κρούσματα στην κοινότητα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο η κυβέρνηση έχει πλάνο για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Το πλάνο προβλέπει ως τα μέσα Οκτώβρη να καθιερωθεί η υποχρεωτικότητα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια και σε δημοσίους υπαλλήλους και ιερείς, και στις αρχές Νοέμβρη να καταστεί το εμβόλιο υποχρεωτικό σε όλους τους εργαζόμενους σε εστίαση, ψυχαγωγία και delivery.

Στο τραπέζι είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.


weeklynews

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. ο εμβολιασμος δεν μπορει να γινει υποχρεωτικος συμφωνα με τον ευρωπαικο κανονισμο και τα ψηφισματα του συμβουλιου της ευρωπης μονο δικτακτοριες καταπατουν τα συνταγματα και τους νομους οπως δυστυχως εχουμε και εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά