Υπο έλεγχο η φωτιά στον “Ψηλό Στάλο”

Σουφλί: Δυο πυρκαγιές σε Λάβαρα (“Ψηλό Στάλο”) και Αμόριο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροβεστικής



ΠΗΓΗ Σουφλί: Δυο πυρκαγιές σε Λάβαρα (“Ψηλό Στάλο”) και Αμόριο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροβεστικής – EVROS NEWS (evros-news.gr)


Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν πριν από ώρα σε περιοχές μεταξύ των δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που ευτυχώς κατάφερε πριν λίγη ώρα να τις θέσει υπό έλεγχο.



Συγκεκριμένα, στο πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος” έξω από το χωριό Λάβαρα, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων”, ξέσπασε πυρκαγιά η οποία έκαψε συνολικά 10 στρέμματα και μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν ρίψεις και από ένα Πυροσβεστικό αεροσκάφος Πετζετέλ. Πιθανότερη αιτία είναι να προκλήθηκε η φωτιά από τις ασκήσεις που διεξάγονται στην περιοχή.








Λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, στο χωριό Αμόριο, ξέσπασε φωτιά κοντά στην εθνική οδό Σουφλίου-Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα να υπάρξει και για εκεί κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα “επιστρατεύθηκε” και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που έκανε ρίψεις.

Συνολικά στα δυο σημεία επιχείρησαν 31 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συντρέχουν ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δασάρχης Διδυμοτείχου, Δημήτρης Μητρούδης, η φωτιά στο Αμόριο εκδηλώθηκε σε δρυοδάσος, δεν απείλησε τον οικισμό του Αμορίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, απομακρύνουν τις φλόγες από τις αναδασώσεις πεύκης στα βόρεια του σημείου έναρξης της πυρκαγιάς.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά