Ταγματάρχες και Ταξίαρχοι που συμμετείχαν στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία παραιτούνται


Ταγματάρχες και Ταξίαρχοι που συμμετείχαν στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία παραιτούνταιΤρεις ακόμα αξιωματικοί του τουρκικού στρατού κατέθεσαν την παραίτησή τους, εγείροντας ερωτήματα γύρω από το τι τους ώθησε σε αυτή την απόφαση.

Ο Ταγματάρχης Χακάν Οζτεκίν, διοικητής στην επιχείρηση "Πηγή της Ειρήνης" που είχε ως στόχο τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, αλλά και οι Ταξίαρχοι Μουσταφά Ενίς Κοτς και Ορχάν Ακούρτ παραιτήθηκαν, ανέφερε την εφημερίδα Cumhuriyet. Και οι τρεις στρατηγοί εργάζονταν σε εργασίες που είχαν σχέση με τις συριακές επιχειρήσεις. Ο Μετίν Γκιουρτζάν, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού έγραψε την Τετάρτη ότι "ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων λόγω της Συρίας έφτασε τις πέντε σήμερα".

Όλοι οι στρατηγοί ζήτησαν συνταξιοδότηση, παρά το γεγονός ότι τους απομένουν ακόμα αρκετά χρόνια υπηρεσίας, πρόσθεσε ο Γκιουρτζάν και είπε ότι αυτές οι παραιτήσεις δείχνουν πώς οι τουρκικές πολιτικές στη Συρία κάθε άλλο παρά καθαρές και λειτουργικές είναι. Ο Γκιουρτζάν πρόσθεσε επίσης ότι αυτές οι παραιτήσεις μπορεί να οφείλονται στο ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος στη Συρία και τόσο οι διοικητές όσο και τα στρατεύματα έχουν κουραστεί από τις πολυάσχολες εναλλαγές στις αποστολές.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ταξίαρχος Μετίν Εστούρκ και ο Ταγματάρχης Ερτζάν Τσορμπατζί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Τουρκία αφαίρεσε τον βαθμό 14 συνταξιούχων στρατηγών που καταδικάστηκαν με την κατηγορία του πραξικοπήματος για το ρόλο τους σε στρατιωτική επέμβαση το 1997.


Ταγματάρχες και Ταξίαρχοι που συμμετείχαν στην εισβολή της Τουρκίας στη... (capital.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά