Οικονομικά κίνητρα στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές φιλοξενίας - κράτησης αλλοδαπών

 

Η απάντηση του ΥΕΘΑ στην ερωτηση Οικονομικά κίνητρα στο στρατιωτικό προσωπικό  που υπηρετεί σε δομές φιλοξενίας - κράτησης αλλοδαπώνΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 8619/27-08-2021 της Βουλής των Ελλήνων Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με θέμα «Οικονομικά κίνητρα στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές φιλοξενίας - κράτησης αλλοδαπών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν.4368/2016 (Α΄21), διατίθεται στο πλαίσιο συνδρομής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στη διαχείριση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.

 Η εν λόγω διάθεση υλοποιείται με μέριμνα των υπεύθυνων Σχηματισμών και το εμπλεκόμενο προσωπικό εναλλάσσεται, ανάλογα με τις δυνατότητες του τοπικού Σχηματισμού και παραμένει υπό τη στρατιωτική ιεραρχία καθ' όλη τη διάρκεια της διάθεσής του. Η εκτέλεση Υπηρεσίας του προσωπικού συνίσταται στη φυσική παρουσία του εντός του ωραρίου ή σε ετοιμότητα συνδρομής, εφόσον απαιτηθεί. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις μισθολογικές διατάξεις του Ν.4472/2017 (Α'74), στο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ καταβάλλονται τα παρακάτω επιδόματα: 

 Επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης Φύσης των καθηκόντων του προσωπικού, καθώς και της απασχόλησης του χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας.  Μηνιαίο επίδομα 100€, στα στελέχη που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο νομό Έβρου και στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης. 

 Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, στο στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο μετακινείται για την εκτέλεση υπηρεσίας ή αποστολής και σε απόσταση μεγαλύτερη των εξήντα (60) χλμ. από την έδρα της Μονάδας - Υπηρεσίας του, καταβάλλονται με μέριμνα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ) οδοιπορικά έξοδα, δηλαδή ημερήσια αποζημίωση και -2- αντίτιμο εισιτηρίων, κατά τα οριζόμενα στο ΠΔ 200/1993 (ΦΕΚ Α'75). 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά