Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

 

Eurobank

Tην ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του 5ου Λόχου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, χρηματοδότησε η Eurobank μέσω δωρεάς, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους Ευέλπιδες.

Για την επίσημη παράδοση του έργου της ανακαίνισης, ύψους 354.000 ευρώ, έλαβε χώρα, σήμερα, ειδική τελετή, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, υποστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη.

Από την πλευρά της Eurobank παρέστησαν ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γεώργιος Ζανιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Σταύρος Ιωάννου και ο Μιχάλης Βλασταράκης, γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank.

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του 5ου Λόχου της Σχολής των Ευελπίδων, έργο που αποτελεί μια ευγενική προσφορά της τράπεζας «EUROBANK», την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς εκ μέρους όλων των Ευέλπιδων και να επισημάνω ότι, η δωρεά της συνιστά πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία, αφού απευθύνεται και τιμά το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Νεότερης Ελλάδας. Με την εγκαινίαση του παρόντος κτιρίου, οι Ευέλπιδες θα μπορούν πλέον σε ένα νέο, σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης, να αφιερωθούν απρόσκοπτα στις απαιτητικές υποχρεώσεις της ανώτατης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσής τους, η οποία στοχεύει στο να τους εξασφαλίσει το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο και την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση που απαιτείται, προκειμένου αφενός να συνειδητοποιήσουν το εύρος της αποστολής τους και αφετέρου να καταστούν ικανοί μελλοντικοί Ηγήτορες ενός σύγχρονου και αξιόμαχου Στρατού Ξηράς».

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, δήλωσε: «Με τη σημαντικότατη αυτή ευαγή προσφορά, αποδεικνύεται εμπράκτως η μεγάλη σημασία που αποδίδει η Διοίκηση της EUROBANK αλλά και όλα τα στελέχη και οι συνεργάτες του Ιδρύματος στην αναβίωση της ιδέας της εθνικής ευεργεσίας με πατριωτικά κριτήρια και ιδεώδη, εδώ στον ιστορικό χώρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Προς τούτο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το πατριωτικό και ιστορικό αποτύπωμα της εν λόγω προσφοράς σας, είναι ισχυρό και επιδρά καταλυτικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του Εύελπι και μεταγενέστερα Έλληνα Αξιωματικού, καθημερινότητα η οποία για όλους εμάς είναι βιωματική αφού 24 ώρες το 24ωρο διαβιούμε στους χώρους αυτούς με ανεξίτηλες μνήμες και παραστάσεις.».

Ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, υποστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, δήλωσε: «Είναι διπλά ιερός αυτός ο χώρος καθώς εδώ καλλιεργούνται και διαφυλάσσονται η πίστη και ο πατριωτισμός αντάμα, οι δύο πυλώνες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Γι' αυτό και η αφιλόκερδη προσφορά της Eurobank αποκτά μεγαλύτερη αξία και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, εκπέμποντας ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξίας και αποτελώντας παράδειγμα αξιοζήλευτο και αξιομίμητο.».

Αναφερόμενος στη δωρεά της Eurobank ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσης που διαχρονικά επιδεικνύει η Eurobank σε δράσεις που συνδράμουν το έργο της Πολιτείας και αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων υπηρεσιών και υποδομών. Θεωρούμε ως ύψιστη ευθύνη μας την υποστήριξη μιας πρωτοβουλίας που βελτιώνει την καθημερινότητα και τις συνθήκες λειτουργίας της ανώτατης σχολής εκπαίδευσης του Ελληνικού Στρατού. Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι για όλους όσους θέτουν εαυτόν στη διάθεση της πατρίδας και υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη, την κοινωνία και τη χώρα, και ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης, συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αυριανών ηγετών των ένοπλων δυνάμεων».

Οι νέες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, φιλοξενώντας Ευέλπιδες που φοιτούν στη Σχολή.

insider

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά